nova 'kanta'

Bivši hrvatski reprezentativac tek je potpisao za brazilskog drugoligaša, a već je osvojio prvi ovosezonski trofej

23.04.2019 u 10:25

Bionic
Reading

Sammir (32) jedan je od najboljih stranaca koji su igrali za Dinamo, na Maksimiru je uz kraće prekide proveo osam sezona i s 'modrima' osvojio 14 trofeja. Nakon Dinama igrao je za Getafe, a potom se okušao i u Kini. Probio se i do hrvatske reprezentacije, a u veljači je potpisao za brazilskog drugoligaša Sport Recife...

Za Dinamo je Sammir odigrao 276 utakmica i zabio 65 golova. Prošao je put od trnja do zvijezda i nazad, malo su ga obožavali su i dizali u nebesa, a potom kritizirali zbog neurednog života izvan travnjaka, brojnih izlazaka, konzumiranja alkohola...

Nakon španjolskog Getafea i kineskih Jiangsu Suninga te Hangzhoua, Sammir se odlučio sreću potražiti u rodnom Brazilu. Početkom veljače potpisao je za ambicioznu drugoligašku momčad Sporting Recife, a sada je već osvojio prvi trofej s novim suigračima.

Naime, u dresu Sport Recifea Sammir je tijekom vikenda osvojio naslov prvaka savezne države Pernambuco! Sport Recife je u uzvratnoj utakmici izgubio 2:1 u gostima kod Nautica, ali kako su prvu utakmicu dobili 1:0 odlučivali su penali u kojima su igrači Sport Recifea bili precizniji i osigurali su pobjedu.

Sammir je uspjeh svojih suigrača na obje utakmice pratio s klupe za pričuve, a za novu je momčad od početka veljače odigrao tek jednu utakmicu na kojoj je dobio 15 minuta.

  • +5
Brazilski nogometaš Sammir Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

No, zato je Sammir dostojno proslavio svoj prvi brazilski trofej, a imao je i poseban razlog. Naime, danas - 23. travnja - mu je rođendan. Sammire, sretan ti 32. rođendan! I još ti puno trofeja želimo!