NAPOKON

Bivši hajdukovac Livaja potpisuje za Inter

13.01.2012 u 16:11

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš i bivši član Hajduka Marko Livaja za koji bi dan trebao potpisati profesionalni ugovor s milanskim Interom

Talijanski mediji, među kojima i Gazzetta dello Sport, javljaju da će 18-godišnji hrvatski nogometaš Marko Livaja do kraja tjedna, a najkasnije početkom idućeg, potpisati ugovor za milanski Inter.

Mladi napadač, koji je jesenas ostvario tri prvenstvena nastupa za Cesenu, mogao bi se već danas, u petak, ili u subotu uključiti u treninge kod Claudija Ranierija.

Prema nekim informacijama, Cesena će zadržati dio vlasničkih prava na 18-godišnjeg Splićanina, dok će Inter istodobno za proljetni dio sezone Ceseni posuditi godinu dana starijega nizozemskog centarfora Luca Castaignosa.

U Inter je Livaja iz Hajduka prešao u ljeto 2010. godine uz minimalnu odštetu. Hajduk je, s obzirom na Livajinu maloljetnost, uspio osporiti taj transfer, pa je hrvatski juniorski reprezentativac konačno na San Siru završio zaobilaznim putem, preko Lugana i Cesene, čije je boje branio kroz 18 proteklih mjeseci.