ispisao povijest, ali…

Bivši francuski reprezentativac brutalno opleo po Halilhodžiću i rekao što misli o njemu kao treneru; je li pretjerao?

01.04.2022 u 09:04

Bionic
Reading

Nakon što je karizmatični nogometni trener Vahid Halilhodžić odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo u Katar, čime se upisao u povijest nogometa, ima svakakvih komentara na njegov račun

Usprkos tome što je 69-godišnji Vahid Halilhodžić postao prvi trener u povijesti nogometa koji je preko kvalifikacija uspio odvesti četiri različite reprezentacije na Svjetsko prvenstvo, ima i onih koji su malo opleli po njemu.

Podsjetimo, Halilhodžić je dosad uspio izboriti plasman na SP s Obalom Bjelokosti, Alžirom, Japanom te nedavno Marokom.

Među prvima se javio 43-godišnji Jerome Rothen, bivši igrač Monaca i PSG-a koji je u dresu Francuske skupio 13 nastupa.

'Simpatičan je, on je pravi nogometni fanatik. Ali na poslu, na dnevnoj bazi, na utakmicama i na treninzima, to je više nego iscrpljujuće. Želi se brinuti o svemu. On ne vjeruje svojim pomoćnicima. Uz sve tehnologiju koju danas imamo, ne možete ne vjerovati ljudima u svom stručnom stožeru. Ne možete upravljati baš svime.. Znate, treba biti i dobar psiholog s igračima, a to sve Vahid nije. On je jednostavno ostao zarobljen u devedesetim godinama, a danas to više ne prolazi', rekao je Rothen.

Ali tu nije stao jer se dotakao i nekih igrača koje je Halilhodžić, koji je poznat kao strog trener, prekrižio. To ni danas većini u Maroku nije jasno.

'Usudio se prekrižiti jednog od svojih najboljih igrača Ziyecha zbog njegovog temperamenta, a uz to ne poštuje ni svoje pomoćnike. To je realnost! Njegovi pomoćnici su tu da postavljaju čunjeve... Znate, kad se poklopi da se nađeš s ovakvim karakterom kao što je Vahidov, jednostavno postaneš umoran', dodao je Rothen koji je s legendarnih Vahom kratko surađivao u PSG-u.

No, očito je među njima odavno došlo do razilaženja i usprkos ovom povijesnom uspjehu trenera iz Jablanice, jasno je kako ga previše ne cijeni. Ako ništa drugo, barem je sada mogao prešutjeti većinu stvari, a ne sve ovo iznositi u trenutku kada je Vaha napravio pravo malo čudo.

Mnogi se slažu kako je Rothen pretjerao.