svi su ga odbacili

Bivšeg napadača hrvatske reprezentacije više nitko ne želi; ovo mu je posljednja prilika za spas karijere

21.05.2020 u 06:53

Bionic
Reading

Nikola Kalinić (32), želio on to priznati ili ne, proklinje dan kad se ničim izazvan pobunio te nakon svađe s izbornikom Zlatkom Dalićem odlučio napustiti reprezentaciju za vrijeme SP-a u Rusiji 2018. godine

Sve je nakon toga u karijeri Nikole Kalinića (32) krenulo krivim putem. Milan ga je nakon SP-a za 15 milijuna eura prodao Atletico Madridu, ali Kalinić se nije baš uklopio u sustav Diega Simeona pa je nakon samo 17 utakmica u dresu 'rojiblancosa' naš napadač završio na posudbi u Romi.

Činilo se kako bi mu povratak u Serie A mogao goditi, ali Nikola Kalinić jednostavno kao da je na sebe navukao 'zlu sreću'. Ni u Rimu mu ne ide, za 'vučicu' je odigrao ukupno 13 utakmica u svim natjecanjima i zabio samo dva gola. A napadači 'žive' od golova. No njemu nikako ne ide, pa u posljednje dvije godine igrao je za Milan, Atletico i Romu, a uspio je zabiti tek sedam golova u svim natjecanjima...

Kako sada stvari stoje, Roma sigurno neće otkupiti njegov ugovor, pa se popularni Kale mora vratiti u Madrid. No, ni u Atleticu više ne računaju na njega, jednostavno nije 'kalibar' za momčad Diega Simeonea.

Sad 'rojiblancosi' na sve načine pokušavaju prodati našeg posrnulog napadača, moraju se riješiti njegovog ugovora kako bi doveli igrače koji su im potrebniji.

Zato je Atletico spreman prodati ga doslovno za sitniš, navodno bi ih zadovoljilo i samo sedam-osam milijuna eura odštete. Samo da ga se što prije riješe. Nema veze što će izgubiti na tom transferu jer Milanu su ga platili čak 15 milijuna eura. Moraju ga se riješiti, kako god znaju i umiju, a veći novac za napadača koji ne igra i ne zabija teško da mogu dobiti.

Pa ipak, možda se sreća napokon osmjehnula, kako Atleticu, tako i Nikoli Kaliniću. Jer poduži je spisak klubova kojima ga je u proteklih godinu dana Atletico nudio, ali svi su redom odbili kupiti bivšeg napadača hrvatske reprezentacije. A sada se ukazao velikan koji bi ga vrlo rado angažirao!

Zbog financijske krize, koju je još dodatno produbila i pandemija koronavirusa, mnogi su klubovi odlučili kupovati što jeftinije igrače te one kojima je ugovor istekao. No, 'gužva' je velika, puno je zainteresiranih, a ponuda je ograničena. Zato su čelni ljudi turskog Fenerbahčea odmah krenuli u napad te su pregovori s Atleticom već započeli.

U cijeloj priči Nikolu Kalinića se neće previše pitati, ovo mu je doslovno posljednja prilika da oživi karijeru, pa bi bilo logično da prihvati ponudu Fenera i krene put Istanbula. I bude sretan da ga uopće netko od europskih velikana želi angažirati.

U cijeloj priči važnu ulogu će imati i kosovski napadač Vedat Muriqui (26), prvi strijelac Fenerbahčea ove sezone. Kalinićev dolazak ovisi o njegovom transferu, no Fener već ima nekoliko izdašnih ponuda za svog napadača te razmišlja da dijelom tog novca odmah otkupi Kalinića, a ne da ga uzima na posudbu kako je isprva bilo planirano.

Kako god bilo, čini se da je sreća 'pomazila' Nikolu Kalinića. U Turskoj će dobiti priliku dokazati da nije bivši... Iako mu, to je sigurno, neće biti nimalo lako.