ne žele strance

Bivša zvijezda NBA-a postavila rekord Eurolige, ali za Hrvatsku nije bio dovoljno dobar: Savez odbio 'zvijer' koja je utrpala čak 49 poena

30.11.2019 u 11:15

Bionic
Reading

Anadolu Efes je u svojoj Sinan Erdem Areni pregazio Bayern sa 104:75 u 11. kolu Eurolige, a junak je bio Shane Larkin koji je ubacio nevjerojatnih 49 poena i time postavio rekord s najviše ubačenih poena u najelitnijem europskom natjecanju

Anadolu Efes je u svojoj Sinan Erdem Areni pregazio Bayern sa 104:75 u 11. kolu Eurolige, a junak je bio Shane Larkin koji je ubacio nevjerojatnih 49 poena i time postavio rekord s najviše ubačenih poena u najelitnijem europskom natjecanju. Larkin u prosjeku zabija 22 koša po utakmici, a postotak šuta mu je preko 50 posto.

Za 49 poena mu je trebala 31 minuta, a od 12 pokušaja trice, uspio ih je postići čak 10. Dosadašnji rekor je bio 41 ubačenih poena, a to je uspjelo Alphonsu Fordu, Carltonu Myersu, Kasparsu Kambali i Bobbyju Brownu. Larkin se spominjao i u kontekstu dobivanja hrvatskog državljanstva i igranja za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, a tu ideju je on s oduševljenjem prihvatio.

'Mogu reći da sam definitivno otvoren za tu ideju. Puno je faktora koji se moraju poklopiti i trebao bih čuti od odgovornih osoba što bi se očekivalo od mene. No, ideja je svakako zanimljiva', rekao nam je Larkin u jednom razgovoru krajem rujna.

Ipak, za Hrvatski košarkaški savez nije bio dovoljno dobar. Stručni savjetnik Dino Rađa i predsjednik Saveza Stojko Vranković ubrzo su se oglasili i rekli kako stranac neće igrati za Hrvatsku dok god su oni u Savezu i tako odbacili ovu ideju. Izgleda da imamo boljih igrača od onih koji ruše rekorde Eurolige i trpaju preko 22 poena po utakmici.