BOKSAČKA PREVIRANJA

Bivša tajnica HBS-a navodno ukrala 160.000 kuna

23.11.2011 u 09:14

Bionic
Reading

Novo vodstvo Hrvatskog boksačkog saveza, koje ima i valjano rješenje Gradskog Ureda za opću upravu, poslalo je na mail redakcije tportala pismo u kojem bivšu tajnicu HBS-a Melitu Lochert optužuje za pronevjeru 160.000 kuna. Pismo koje potpisuje predsjednik HBS-a Ante Vičević objavljujemo u cijelosti

Poštovani,
ovim putem želimo izvijestiti javnost o velikoj krađi sredstava s računa Hrvatskog boksačkog saveza. Naime, bivša Glavna tajnica Melita Lochert je otuđila 10. studenog 2011. godine 160.000,00 kuna (sto i šezdeset tisuća kuna) u gotovini, neovlašteno, zlorabeći službeni žig Saveza, s računa Hrvatskog boksačkog saveza pri Hrvatskoj poštanskoj banci .

Dotična je inače razriješena dužnosti Glavnog tajnika HBS-a, 4. studenog, kada je odbila suradnju sa legalno izabranim vodstvom saveza (na izvanrednoj Skupštini saveza održanoj 9. listopada 2011). Tada su ovlaštene osobe Saveza Ante Vičević Predsjednik HBS-a i Ante Matas Dopredsjednik HBS-a, došli obaviti primopredaju nakon primitka rješenja Gradskog Ureda za opću upravu (izdanog 31. listopada 2011), čime ih Hrvatska država potvrđuje kao ovlaštene osobe za zastupanje Hrvatskog boksačkog saveza. Lochertova tada (4. studenog 2011) odlazi iz kancelarije odnijevši sa sobom žig te službenu dokumentaciju rekavši da ona ne priznaje Rješenje Ureda za opću upravu te da neće surađivati sa novim Predsjedništvom, nakon čega je smijenjena to popodne na sjednici Izvršnog odbora HBS-a.

Znači, čak šest dana nakon što je razriješena, a čak mjesec dana nakon odluke Skupštine da Savez zastupaju samo Predsjednik i dopredsjednik, a ne Glavni tajnik otuđuje sredstva koja su gotovo 20 posto godišnjeg proračuna Saveza.

Ova drska i teška krađa, velik je udarac na Hrvatski boks, obzirom da su ta sredstva namjenska i predviđena za pripreme i nastupe sportaša - boksača i pratećeg osoblja na međunarodnim natjecanjima i kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ovim potezom iznova je dokazano da su bivši vodeći ljudi saveza imali za prioritet privatne džepove, a ne sport.

HBS je obavijestio policiju te podnio kaznenu prijavu protiv Melite Lochert zbog otuđenja 160.000,00 kuna s računa Hrvatskog boksačkog saveza. Vjerujemo da će institucije Hrvatske države promptno riješiti ovaj slučaj te omogućiti povrat sredstava nužno potrebnih za brojne sportske programe našeg Saveza.

Lijep pozdrav,

Ante Vičević
Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza