posao u olimpiji

Bišćan napokon otklonio sve dvojbe o nastavku karijere

02.06.2017 u 14:14

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac te igrač Dinama, Liverpoola i Panathinaikosa, Igor Bišćan, koji je u sezoni na izmaku uveo Rudeš u MAXtv Prvu ligu, od petka je trener ljubljanske Olimpije

Igor Bišćan posljednjih sezonu i pol, nakon bogate i uspješne igračke karijere, primio se trenerskog posla. Pola sezone bio je asistent Stipi Brnasu, a onda je u ljeto 2016. u ruke dobio, kao samostalni trener, vođenje prve momčadi drugoligaša iz Rudeša.

I nije mu dugo trebalo da pokaže svoj nogometni gen jer s ekipom je izborio direktan plasman u MAXtv Prvu ligu. Uz taj uspjeh, Bišćan je u četvrtak s Rudešom, sada već bivšim klubom, osvojio Kup Zagrebačkog nogometnog saveza.

Međutim, nakon samo jedne sezone Bišćan je dobio ponudu iz Ljubljane, točnije iz Olimpije, te je u petak stigao na službeno predstavljanje, odnosno potpis ugovora koji ga uz 'zmajčeke' veže na dvije godine.

'Veselim se novim izazovima. Olimpija je veliki klub s puno potencijala i dobrim izgledima za uspjeh. Detaljno sam analizirao utakmice Olimpije, ali i ulogu svakog igrača. S obzirom na to da vremena baš i nemamo previše, s radom počinjemo vrlo brzo', izjavio je Bišćan na predstavljanju.

Pripreme s novim klubom počinje 10. lipnja, a kvalifikacijske utakmice za Europsku ligu na rasporedu su već 29. lipnja.