veselje za 'zmajčeke'

Bišćan na najtežem gostovanju stigao na korak do naslova ali i pokazao kamo ide njegova karijera

21.05.2018 u 10:13

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, te igrač Dinama, Liverpoola i Panathinaikosa, sada trener ljubljanske Olimpije, Igor Bišćan, u subotu je kao pobjednik otišao iz Maribora i upisao bodove vrijedne naslova prvaka

Iako ne voli pojavljivanje u medijima, rezultati Igora Bišćana, a koje je krenuo ostvarivati još prošle sezone, kada je po prvi put sasmostalno vodio seniorsku ekipu i odmah je uveo iz druge u prvu ligu, a posebice sada kada se s ljubljanskom Olimpijom bori za naslov slovenskog prvaka, ipak su vrijedni pozornosti.

S time da 30. svibnja igra i finale slovenskog kupa, što znači da bi mogao već u prvoj sezoni među 'zmajčekima' uzeti i dvostruku krunu.

No, ni u trenucima velikog slavlja, kakvog je sa svojim igračima imao u gostima kod najvećeg rivala, Maribora, Bišćan nije 'poletio'. Njegovi su igrači pjevali u svlačionici, a on je pred novinarima profesionalno odgovarao na pitanja.

  • +8
Igor Bišćan Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Također, pokazao je da ima i onaj potrebni 'trenerski nos', kada je u 60. minuti uveo Argentinca slovenskih korijena, Andreja Vombergara. Ovaj 24-godišnjak u proljetnom dijelu sezone odigrao je tek 57 minuta u četiri utakmice (28, 4, 6, 19), ali Bišćan mu je ovom prilikom dao prednost ispred iskusnog hrvatskog napadača Leona Benka.

'Priznajem, bio sam u dilemi između Leona Benka i Andreja Vombergara, no na kraju sam ipak donio ovakvu odluku', pojasnio je Bišćan, koji je tako s lažnom devetkom i krilnim Issahom Abassom došao do pobjedničkog gola u 89. minuti dvoboja.

Igralo se još četiri minute sudačke nadoknade, pogodili su domaćini vratnicu, ali za razliku od Slavena Bilića koji se na Euru u Austriji 2008. godine prepustio emocijama, nakon Klasnićevog pogotka Turcima u 119. minuti, Bišćan je u sudačkoj nadoknadi napravio izmjenu igrača i uzeo vrijedne sekunde.

Dakle, očito je da Bišćan prati zbivanja s nogometnih terena, uči na tuđim greškama, ali i tjera svoj stil, koji se nekome sviđa a nekome ne.

Međutim, koliko vidimo - taj je stil pobjednički i pitanje je kamo bi ga mogao odvesti. Jer iz sezone u sezonu, Bišćan ide korak po korak. Hrabro se upušta u izazove, a kakvih će pred njim sigurno biti još jako puno.

Baš kao i kada je kao golobradi igrač odlazio u Liverpool, u kojem je proveo pet dugih godina a u sezoni kada su 'redsi' stigli do naslova europskog prvaka, i odigrao neke od svojih najboljih utakmica.

Stoga se ne bi čudili da možda jednog dana dobije poziv i iz svojeg bivšeg kluba, ali ne Dinama jer znamo kakav stav ima o aktualnom čelništvu, već Liverpoola.