nije dugo trajalo

Bio je velika zvijezda Reala, Milana i Cityja pa se vratio u voljeni klub, pristao igrati za 250 eura, ali dobio otkaz nakon šest dana

17.10.2020 u 09:24

Bionic
Reading

Slavni brazilski nogometni klub Santos raskinuo je ugovor s nekadašnjim brazilskim reprezentativcem Robinhom samo šest dana nakon što su dogovorili suradnju protiv koje su protestirali klupskih sponzori i navijači, jer je 36-godišnjeg nogometaš u Italiji osuđen zbog silovanja

Kako smo nedavno pisali, nekadašnja zvijezda Milana, Real Madrida i Manchester Cityja, Brazilac Robinho potpisao je za brazilski Santos za koji je iz ljubavi prema klubu pristao igrati za 250 eura mjesečno. Ipak, izgleda da ta ljubav nije dugo potrajala. Točnije, samo šest dana.

Slavni brazilski nogometni klub Santos raskinuo je ugovor s nekadašnjim brazilskim reprezentativcem Robinhom samo šest dana nakon što su dogovorili suradnju protiv koje su protestirali klupskih sponzori i navijači, jer je 36-godišnjeg nogometaš u Italiji osuđen zbog silovanja.

Sud u Milanu je 2017. Robinhu izrekao devetogodišnju zatvorsku kaznu pod optužbom da je 2013. sudjelovao u grupnom silovanju žene. Robinho se na presudu žalio i tvrdi da je nevin.

U Santosovom službenom priopćenju stoji da je s Robinhom dogovoren raskid ugovora kako bi se bivši brazilski reprezentativac mogao potpuno posvetiti svojoj obrani u slučaju pred talijanskim sudom.

Brazilski sportski portal Globoesporte u petak je objavio eksplicitni zvučni zapis koji je, prema izvješću, talijanski sud koristio u slučaju protiv Robinha.

Globoesporte je citirao pismo upućeno od strane Robinhovih odvjetnika, u kojem nogometaš ponovno odbacuje optužbe i tvrdi da je uvijek u seksualne odnose ulazio uz obostrani pristanak.

Prije slučaja u Italiji, Robinho je bio optužen i oslobođen u slučaju silovanja 2009. dok je igrao za Manchester City.

Prema navodima novina Folha de Sao Paolo jedan je Santosov sponzor raskinuo ugovor s klubom, dok su još najmanje četiri zatražila od kluba da raskine ugovor s Robinhom.