iz moskve u milano

Bio je jedan od najboljih 'vatrenih' na ovom Euru, a sada je pred senzacionalnim transferom u redove talijanskog velikana...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 01.07.2021 17:14
  • Objavljeno 01.07.2021 u 17:14
Bionic
Reading

Moskovski CSKA nije izborio nastup u europskim natjecanjima u sezoni koja dolazi te su se čelnici kluba odlučili na rasprodaju igrača. Među najtraženijim zvijezdama je njihov najbolji nogometaš, hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić (23), koji ovog ljeta gotovo sigurno napušta Moskvu

Talijanski mediji tvrde kako su pregovori moskovskog CSKA i AC Milana praktički u završnoj fazi te da će redove 'rossonera' ovog ljeta pojačati hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić (23)!

Dobro obaviještni izvori su za Gazzetta dello Sport potvrdili ozbiljne kontakte između klubova, no u isto se vrijeme pojavio i veliki problem. Naime, Nikola Vlašić ima važeći ugovor s CSKA do ljeta 2024. godine i moskovski klub ga ne želi pustiti za manje od 30 milijuna eura odštete!

Podsjetimo, Nikola Vlašić je jedan od najboljih igrača ruske lige, najbolji pojedinac u redovima prošle sezone posrnulog ruskog velikana, a uz sve to je Vlašić bio i jedan od naših najboljih igrača na Euru.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U ljeto 2017. godine Everton ga je Hajduku platio 10.8 milijuna eura, a već u ljeto 2019. godine prodao ga je moskovskom CSKA za 15.7 milijuna. Vlašić je ove sezone za CSKA zabio 12 golova u 34 utakmica te mu se nakon nastupa na Euru cijena praktički udvostručila!

Gazzetta dello Sport pojašnjava kako je Nikola Vlašić nogometaš koji može pokriti više pozicija u veznome redu i napadu, a u Milanu bi trebao zamijeniti Hakana Calhanoglua koji je kao slobodan igrač prešao u Inter.

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Izvori bliski redovima Milana tvrde kako su 'rossoneri' odlučni u namjeri da kupe Vlašića, nadaju se kako će CSKA na kraju ipak spustiti visinu tražene odštete, a možda i prihvatiti neku 'kompenzaciju' zamjenom igrača. Velike su šanse da se Vlašić priključi reprezentativnim suigraču Anti Rebiću, ali i neuništivom Zlatanu Ibrahimoviću koji su prošle sezone bili glavne zvijezde u redovima velikana sa San Sira.