ususret osmini finala

Bio je hrabar pa je Barcelonu zamijenio Dinamom, a sada je jedan od najvažnijih igrača Španjolske: evo kako Dani Olmo doživljava utakmicu protiv Hrvatske

24.06.2021 u 08:46

Bionic
Reading

Španjolska se visokom 5:0 pobjedom nad Slovačkom, ali i uspjehom Švedske nad Poljskom, probila na drugo mjesto skupine E, a što joj znači da će u osmini finala, u ponedjeljak u Kopenhagenu od 18 sati igrati protiv Hrvatske

Okršaji Španjolske i Hrvatske, ili ako želite, Hrvatske i Španjolske, postali su konstanta na posljednjim Eurima.

Počelo je još 2012. godine, u Poljskoj, gdje je Španjolska pobijedila 1:0 golom Navasa i Hrvatskoj zatvorila vrata prolaska u nokaut-fazu natjecanja.

Četiri godine kasnije, Hrvatska je bila uspješnija u Bordeauxu, te je slavila 2:1. Obje reprezentacije su prošle u osminu finala, ali su i zapele već na toj prvoj stepenici.

Ovog puta ždrijeb je htio da se nađu baš u osmini finala, što znači da će jedna ili druga reprezentacija, u odnosu na Euro 2016 napraviti korak dalje.

A tom srazu posebno se veseli Dani Olmo, 23-godišnji Katalonac, koji je 2014. godine otišao iz velike Barcelone i krenuo na svoj nogometni put preko zagrebačkog Dinama. Mnogi su ga gledali u čudu, ali on je pokazao i dokazao da je za mladog nogometaša najvažnije dobiti priliku.

On ju je dobio u dresu Modrih, a posebno je briljirao pod vodstvom Nenada Bjelice, kada je Dinamo napravio veliki europski iskorak.

Paralelno s tim nastupima u dresu zagrebačkog kluba, Olmo se isticao i u dresu mlade španjolske U-21 reprezentacije, s kojom je 2019. godine osvojio naslov europskog prvaka, a on je izabran za najboljeg igrača turnira. I već tada dobivao je priliku trenirati i u A reprezentaciji, kod Luisa Enriquea.

I onda je u studenome te 2019. godine dobio i priliku u službenoj utakmici, protiv Malte, te nije mogao zamisliti ljepši početak. U 66. minuti je ušao, a već u 69. zabio prvijenac za Furiju.

Sada je gotovo neizostavni član početne postave, pa je na Euru počeo i protiv Švedske i protiv Poljske, dok je u zadnjoj utakmici protiv Slovačke ostao na klupi.

Odlične igre u Dinamovom dresu osigurale su mu i transfer u RB Leipzig, gdje je nastavio s vrhunskim predstavama, pa mnogi predviđaju da se na istoku Njemačke neće još dugo zadržati.

Nakon spoznaje da će njegova Španjolska u osmini finala igrati protiv Hrvatske, Olmo se 'javio' fotografijom na Instagramu objavom fotografije, gdje on u dresu Španjolske drži dresove Hrvatske i Dinama.

I posve je jasno da kod njega to izaziva poseban osjećaj.

'Velika i posebna utakmica'.