TRANSFERI

Biljaletdinov u Everton, Lescott u City

25.08.2009 u 11:48

Bionic
Reading

Još je manje od tjedan dana ostalo do kraja prijelaznog roka, a engleski klubovi ne posustaju u kupnji. Tako je Everton iz Lokomotiva doveo Dinjara Biljaletdinova, a Joleon Lescott je iz Evertona prešao u Manchester City

Ruski reprezentativni veznjak Dinjar Biljaletdinov (24) potpisao je petogodšnji ugovor sa Evertonom, objavio je u utorak engleski nogometni prvoligaš. Biljaletdinov dolazi iz moskovskog Lokomotiva, a vrijednost transfera zasad nije poznata.

'Trener David Moyes već je duže vrijeme pratio Biljaletdinova i oduševljeni smo da smo ga uspjeli angažirati', kazao je sportski direktor Evertona Robert Elstone.

Gotovo u isto vrijeme reprezentativni branič Evertona Joleon Lescott (27) sinoć je potpisao četverogodišnji ugovor sa Manchester Cityjem. Vrijednost transfera je 25 milijuna eura, a predviđen je i bonus od 2 milijuna i 300 tisuća eura.

Manchester City je u ljetnom prijelaznom roku potrošio više od 150 milijuna eura na pojačanja, a u klub su stigli Adebayor, Tevez, Santa Cruz, Toure, Barry, Sylvinho, te sada i Lescott.