ČAK ŠESTORICA

'Bilićeva žrtva' nakrcala Premierligaša Nizozemcima...

16.07.2015 u 20:02

Bionic
Reading

Nakon što su posljednjih sezona kupili čak sedam francuskih nogometaša, čelnici engleskog premierligaša Newcastle Uniteda 'otkrili' su i Nizozemce pa će iduće sezone na St James Parku igrati i šest nizozemskih nogometaša

Novi menadžer 'svraka' Steve McClaren, koji je bio izbornik Engleske kada ga je Slaven Bilić s Hrvatskom izbacio sa Eura, angažirao je veznjaka PSV Eindhovena Georginia Wijnalduma, a pred vratima kluba je i dosadašnji veznjak QPR-a Leroy Fer.

Bivši engleski izbornik je tri godine proveo na kupi Twentea (2008-10, 2012/13) i tamo je primjetio Wijnalduma i Fera koji su četiri sezone igrali zajedno u dresu Feyenoorda. Wijnaldum je potom preselio u PSV, a Fer u Norwich, pa u QPR. Uz njih u klubu su već četiri Nizozemca - vratar Tim Krul, braniči Vurnon Anita i Daryl Janmaat, te veznjak Siem de Jong.

Ovoga ljeta u Newcastle je stigao i Sylvain Marveaux postavši sedmi francuski nogometaš među 'The Magpiesima'. Francusku koloniju čine i Moussa Sissoko, Yoan Gouffran, Massadio Haidara, Remy Cabella, Gabriel Obertan, te Emmanuel Riviere.

Newcastle United je prošle sezone tek u zadnjem kolu izborio ostanak u Premiershipu.