IZBORNIK ZADOVOLJAN

Bilić: Zaslužili smo pobjedu jer smo dominirali

09.10.2010 u 23:24

Bionic
Reading

Nakon teško izborene pobjede u Tel Avivu protiv Izraela 2:1 javilo se zadovoljstvo u reprezentaciji, ali i olakšanje što se s vrlo nezgodnog gostovanja vraća s punim plijenom. Izbornik Bilić tvrdi da su njegovi igrači cijelu utakmicu dominirali, a Niko Kranjčar smatra da je bolja momčad pobijedila

Iako igra 'kockastih' na stadionu Ramat Gan nije bila nezaboravna, pamtit će se pobjeda 2:1. Izbornik Bilić ipak smatra da su njegovi igrači odigrali dobru utakmicu te bili dominantni na terenu.

'Zaslužili smo pobjedu. I ova je utakmica bila šokantna, ali takav je Izrael, oni preuzmu puno rizika. Ako ćemo pričati o njihovim šansama, kroz cijelo prvo poluvrijeme one su plod kardinalnih dodavanja. Ako maknemo to, mi smo od početka držali konce igre, Rakitić je pogodio vratnicu. Bili su slabi na lijevoj strani. Oni su napravili puno za ekipu naše kvalitete, ali to su bile čiste individualne greške. O jedanaestercu ne mogu suditi. Ne znam niti što je bilo. Morat ću pogledati snimku. Mislio sam da će biti 3:0, a ne 2:1. Ali dogodila se odlična njihova akcija gdje su zabili gol i napravili nam pritisak. Sumnjam da će itko ovdje iz Izraela izvući bodove. Osim nas', kazao je u mikrofon HTV-a Bilić.

Dvostruki strijelac za Hrvatsku u Tel Avivu bio je Niko Kranjčar.

'Najbitnije je da smo pobijedili. Nismo dobro krenuli i tada nas je spašavao Runje. Nakon drugog gola je bilo lakše. Oni su igrali na kontre i polukontre, ali mislim da je bolja momčad pobijedila. U drugom poluvremenu smo imali puno prilika i trebali smo zabiti treći gol. Sretan sam što sam postigao dva gola, ali važnije je da smo osvojili tri boda na vrlo teškom terenu i nastavili dobar put u kvalifikacijama', završio je Niko.