KVALIFIKACIJE ZA SP

Bilić za Bjelorusiju zvao Lovrena, ali i Ivana Jurića

29.07.2009 u 12:55

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je u srijedu popis od 20 igrača koji će konkurirati za nastup u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP 2010. protiv Bjelorusije

Utakmica će se igrati 12. kolovoza u Minsku, a jedino novo ime na popisu je stoper Dinama Dejan Lovren, dok se na izbornikovu popisu našao i Ivan Jurić iz Genoe oko kojeg su se proteklih mjeseci lomila koplja je li dovoljno kvalitetan za reprezentaciju.

Popis reprezentativaca za utakmicu protiv Bjelorusije:

Vratari: Stipe Pletikosa (Spartak), Vedran Runje (Lens).

Braniči: Vedran Ćorluka (Tottenham), Ivica Križanac (Zenit), Josip Šimunić (Hoffenheim), Hrvoje Čale (Trabzonspor), Dejan Lovren (Dinamo).

Vezni igrači: Darijo Srna (Šahtar), Ivan Jurić (Genoa), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Nikola Pokrivač (Monaco), Jerko Leko (Monaco), Danijel Pranjić (Bayern), Luka Modrić (Tottenham), Niko Kranjčar (Portsmouth), Ivan Rakitić (Schalke).

Napadači: Ivica Olić (Bayern), Mladen Petrić (HSV), Mario Mandžukić (Dinamo), Eduardo da Silva (Arsenal).

S obzirom na to da je na akciju Bjelorusija pozvan i Dejan Lovren, novinari su tražili Bilićevo objašnjenje popisa.

'Lovren se istaknuo u mladoj reprezentaciji kod Ladića. Također, vrlo dobro igra u Dinamu, a s obzirom na puno ozljeda među stoperima, bilo je logično da ga pozovem', rekao je Bilić.

Budući da Pletikosa ne brani baš u matičnom Spartaku, dok je s druge strane Runje nezamjenjiv u svom Lensu, pretpostavka je da bi upravo Runje trebao stati na gol protiv Bjelorusa, no Bilić tvrdi da još nije ništa odlučeno.

'Još uvijek nismo odlučili tko će na gol, Pletikosa ili Runje.'

Najzanimljivije ime na Bilićevu popisu je Ivan Jurić oko kojeg se diglo puno bure u posljednje vrijeme, pogotovo nakon intervjua koji je dao pred utakmicu s Ukrajincima u Zagrebu. No sve eventualne nesuglasice, ako i postoje, među igračima izbornik tvrdi da će biti riješene interno.

'Imat ćemo sastanak u Minsku svi zajedno na kojem ćemo fino popričati i porazgovarati i oko toga ne treba raditi drame', tvrdi Bilić.

Na popisu nema Klasnića, Kalinića ni Anasa Sharbinija, no izbornik tvrdi da oni nisu zaboravljeni.

'S Anasom sam razgovarao. Daj bože da nastavi s ovako dobrim igrama, no za ovu utakmicu ga nisam zvao. Što se tiče Kalinića i Klasnića, njihova je situacija posebna, no oni su i dalje s nama.'