RED OPTIMIZMA, RED BRIGA

Bilić: Tko je očekivao gaženje, danas je razočaran

09.10.2009 u 08:03

Bionic
Reading

Nakon pobjede 3:2 protiv Katara, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić ocijenio je da smo u Rijeci ipak dobili više alternativa negoli dvojbi

'Ako je netko očekivao da ćemo pobijediti 7:0, onda je ovo katastrofa. No ja mislim da je pobjeda najbitnija, s obzirom da nas čeka ključna kvalifikacijska utakmica protiv Kazahstana. Katar je prelako probijao naš blok od dva defenzivna vezna igrača i posljednjih 20 minuta utakmice bili su vrlo opasni. No mi smo stvorili puno više prilika i nakon današnje utakmice ipak smo dobili više alternativa negoli dvojbi', kazao je Bilić.

Na upit što nas čeka u Kazahstanu, Bilić je rekao: 'Čeka nas dobra ekipa, igrači su im vrlo hitri i posebno su opasni po bokovima. Naši reprezentativci dobro znaju što ih čeka.'

'Zbog puno izmjena u drugom poluvremenu izgubili smo ritam i kontrolu, što je i očekivano. Katar je bio dobar u drugom dijelu, a i mi smo im pomogli dajući im previše prostora za kreiranje kontranapada. No treba reći da smo stvorili puno dobrih akcija i to je ohrabrujuće uoči utakmice protiv Kazahstana', kazao je veznjak hrvatske reprezentacije Niko Kranjčar.

Susret protiv Katara bila je generalna provjera uoči posljednje kvalifikacijske utakmice za SP 2010. u gostima protiv Kazahstana, koja je na rasporedu 14. listopada. Četiri dana ranije Ukrajina dočekuje Englesku, koja je već osigurala plasman na SP. Ukoliko Engleska protiv Ukrajine izvuče barem neodlučeno, Hrvatska će očekivanom pobjedom na gostovanju u Kazahstanu izboriti dodatne kvalifikacije za SP.

'Ne mogu zamisliti da bi Engleska nekome pustila. Reprezentacija Engleske i njihov izbornik su takvi da kod njih nema puštanja i sigurno će igrati angažirano. No u nogometu su iznenađenja uvijek moguća', zaključio je Kranjčar.