OPUŠTENO MEĐU 'KOCKASTIMA'

Bilić: Švedska spada među izrazite favorite Eura

27.02.2012 u 11:54

Bionic
Reading

U opuštenom ozračju Slaven Bilić i njegovi reprezentativci dočekuju prijateljski ogled na Maksimiru sa Šveđanima. Utakmicu su u društvu izbornika najavili Darijo Srna i Eduardo da Silva u klubu navijača Uvijek vjerni.

Prvi puta u 2012. godini okupila se hrvatska nogometna reprezentacija koja će u srijedu na Maksimiru igrati prijateljski ogled s Švedskom koju će predvoditi Zlatan Ibrahimović. Izbornik Bilić i igrači još uvijek uživaju u sjećanju na oglede protiv Turske s kojim su 'kockasti' izborili plasman na Euro.

'Još guštam o pobjedi nad Turskom, jučer smo međusobno pričali o toj utakmici. Sretni smo što smo pokazali snagu. Svi mislimo na prvu utakmicu s Irskom, znamo da nas pobjeda jednom nogom vodi u drugi krug', rekao je Srna

Izbornik je pohvalio sljedećeg protivnika.

'Švedska je tradicionalno dobra momčad, po mom mišljenju među 5-6 izrazitih favorita Eura i, osim Španjolske koja je iznad svih, mogu pobijediti svakoga. Ovih dva dana treninzi će biti samo relaksacija, najbitnija nam je utakmica', najavio je Bilić.

Formom igrača je zadovoljan.

'Stanje se dosta popravilo, pojedinci koji nisu igrali u prošloj polusezoni sad su opet tu, a neki poput Modrića i Srne igraju i previše po mom ukusu. Jedino me brine Pranjić', istaknuo je hrvatski strateg zabrinutost oko lošeg statusa našeg veznjaka u Bayernu.

Mandžukić je neko vrijeme bio van konkurencije u Wolfsburgu, Magath ga je poslao na tribine, no Bilić ne vidi problem.

'Razgovarao sam s Mandžom, on je zdrav i nije izbačen iz prvih 18 zbog nikakvog incidenta nego zbog forme ili Magathove procjene.'

Prati li Nane Igora Budana koji se u posljednje vrijeme razigrao u Palermu, zabio nekoliko golova?

'Pratim sve, pa tako i njega, ali u reprezentaciju se teško ulazi jer ovi dečki igraju dobro.'

Uvijek vjerni već sad razmišljaju o SP-u Brazilu pa su kockastima poklonili vodič kroz Brazil.