ZENIT vs. LOKOMOTIV 1:1

Bilić s 'lokosima' i jakom Zenitu otkinuo bodove

29.09.2012 u 13:50

Bionic
Reading

U prvoj utakmici desetog kola ruskog prvenstva Bilićev Lokomotiv gostovao je kod Zenita u St. Peterburgu, a kući je ponio veliki bod, nakon remija 1:1

Iako je na Zenitovu stadionu bio i ruski izbornik Fabio Capello, trener domaćih Spalletti nije dao popust svojim 'pobunjenicima', inače ruskim reprezentativcima, Keržakovu i Denisovu. Naime, Keržakov je bio na klupi za rezerve te je zaigrao tek od 46. minute, dok Denisova nije bilo ni na klupi.

Baš kao ni belgijskog reprezentativca Witsela, zbog kojeg se ruski dvojac i pobunio.

Zenit je bio pod pritiskom jer već u dvije prvenstvene utakmice nije upisao pobjedu, dok je Bilićev Lokomotiv nanizao tri pobjede te je imao priliku, u slučaju novog troboda, zauzeti i vrh tablice. Barem do nedjelje, to jest okršaja CSKA i Anžija.

A dvoboj po sunčanom i prohladnom vremenu počeo je prilično žustro, prilikom za Faizulina. Do prvog gola čekalo se do 14. minute, kada je Hulk izveo korner, a lopta se nakon odbijanca dokotrljala do Criscita koji je jakim i preciznim udarcem matirao novopečenog hrvatskog A reprezentativca Darija Krešića.

Već u sljedećoj minuti 'lokosi' su postigli pogodak, no opravdano je poništen jer je Grigorjev bio u zaleđu. Isti igrač imao je priliku i u 19. minuti, no ovoga puta nije stigao do lopte. A onda je, nakon dugog proigravanja, Senegalac N'Doye probio Malafejeva za 1:1. Ponovljena snimka pokazala je da je Senegalac loptu primirio rukom te da su protesti domaćih bili opravdani.

Baš kao i Bilićevi u 33. minuti, kada je sudac pokazao Šiškinu drugi žuti karton, iako nije ni faulirao Hulka. Potom su se zakačili Spalletti i Bilić, ali na svu sreću poluvrijeme je brzo stiglo pa su akteri otišli na hlađenje.

U nastavku je priliku za domaće dobio i Keržakov, no obrana s Ćorlukom i Krešićem bila je na visini zadatka, pa je Lokomotiv kući otišao s jednim bodom. Doduše, od 48. minute i domaći su igrali s desetoricom jer Anjukov je također dobio drugi žuti karton, pa se više domaći nisu mogli osloniti ni na brojčanu prednost.

Rusija 1. liga, 10. kolo
Zenit 1 1 Lokomotiv Moskva
Strijelci
1:0 D. Criscito (15') 1:1 D. Ndoye (25')
Sastavi
V. Malafeev
B. Alves
A. Aniukov
N. Lombaerts
D. Criscito
V. Bystrov (59' R. Yanbaev)
R. Shirokov (78' M. Kanunnikov)
V. Faitzulin
K. Zyryanov
A. Bukharov (46' A. Keržakov)
Hulk
D. Kresic
J. Durica
Y. Tigorev
V. Ćorluka
R. Shishkin
A. Yeschenko
A. Samedov
D. Tarasov
D. Glushakov (57' V. Obinna)
D. Ndoye (72' B. Maicon)
M. Grigorev (37' R. Ziegler)
Žuti kartoni
B. Alves 10'
A. Bukharov 12'
A. Aniukov 31'
Hulk 45'
R. Shirokov 57'
R. Shishkin 6'
V. Ćorluka 89'
Y. Tigorev 90'
Crveni kartoni
A. Aniukov 48'
R. Shishkin 32'