JURIĆ NOVI KOCKASTI?

Bilić: Odlaskom Nike izgubio sam produženu ruku

08.01.2009 u 15:35

Bionic
Reading

Odlazak kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Nike Kovača za medije je na novinskoj konferenciji u Kući nogometa prokomentirao i izbornik Slaven Bilić

Iako je svima bilo jasno da se neupitno približava trenutak kad će se Niko Kovač oprostiti od reprezentacije, ta njegova odluka mobilizirala je sve u HNS-u. Izbornik Bilić se ekspresno pojavio pred sedmom silom i javnosti staloženo predstavio planove reprezentacije bez dojučerašnjeg kapetana.

'Niko i ja smo se dotakli situacije koja u njegovom klubu traje nekoliko mjeseci i koja nije sjajna. Bili smo prisiljeni tražiti nova rješenja i računati kako njega više neće biti. Naša odluka je konačna', kazao je u uvodu Bilić te nastavio priču o odlasku kapetana hrvatske reprezentacije:

'Mi smo izgubili najvažnijeg igrača, ne samo kao kapetana, već moju produženu ruku na terenu. On je bio balans ekipe. Nije bio kreativac, no bio je najzaslužniji za to što smo mogli igrati s tako puno ofenzivaca. Tako je bilo na terenu, a da ne govorim o njegovim zaslugama izvan terena. Ima i boljih igrača na njegovoj poziciji u svijetu, ali Niko je za nas bio idealan. Za nikoga ga ne bi mijenjao.'

Tko će naslijediti kapetansku vrpcu?

'Odlučio sam tko će biti novi kapetan, ali to ću najprije reći igračima', izjavio je Bilić, koji je rekao i da neće mijenjati način igre jer, kako kaže, imaju dosta kvalitetnih rješenja.

Naravno da je novinare zanimalo na koja je to kvalitetna rješenja izbornik mislio.

'Sada u reprezentaciji imamo tri igrača koje ne trebamo uigravati i koji mogu odmah uskočiti (Vukojević, Pokrivač i Jerko Leko op. a.), a u subotu odlazim u Italiju gledati Ivana Jurića koji igra u Genovi, a još jednom ću ga pogledati na kup utakmici u srijedu', završio je Bilić.