HRVATSKI ADUTI

Bilić objavio konačan popis za Tursku

02.11.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Slaven Bilić je objavio popis igrača koji će u dvije kvalifikacijske utakmice protiv Turske (11. i 15. studenoga) pokušati odvesti Hrvatsku na Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Poljskoj i Ukrajini

U odnosu na širi popis otpali su vratar Vjekoslav Tomić, lijevi bočni Ivan Strinić, veznjak Milan Badelj i napadač Ivan Klasnić, a za Tursku 'kockasti' ne mogu računati i na još ranije ozlijeđene Mladena Petrića i Niku Kranjčara.

'Pletikosin oporavak je brz i ozljeda nije takva da bi ga se maknulo iz kombinacija. U slučaju da se stanje pogorša, uskočit će Subašić. Hijerarhija je poznata', izvijestio je Bilić te se osvrnuo na nedavnu ozljedu Strinića.

'Strinićeva ozljeda je veliki hendikep. Na tom mjestu imamo nekoliko opcija, a prednost će dobiti ili Ćorluka ili Manuel Pamić. Pranjića vidimo u sredini.'

Objasnio je Bilić i zašto je otpisao Badelja i Klasnića.

'Badelj je naša sadašnjost i budućnost, no trenutačno nije u formi. Uskoro će opet biti s nama. Što se tiče Klasnića, birao sam po tome tko je u ovom trenutku u najboljoj formi, a Eduardo, Mandžukić, Olić, Jelavić i Kalinić to jesu.'

Izbornik vjeruje u dobar rezultat u prvom susretu.

'Idemo po pobjedu u Istanbul. Kao da se igra jedna utakmica. Imamo snage i znanja za to.'

Prva utakmica je na rasporedu 11. studenoga (petak) u Istanbulu, a uzvrat je 15. studenoga (utorak) u Maksimiru.

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov, Rus), Danijel Subašić (Hajduk), Ivan Kelava (Dinamo)

Obrana: Darijo Srna (Šahtar, Ukr), Vedran Ćorluka (Tottenham, Eng), Šime Vrsaljko (Dinamo), Dejan Lovren (Lyon, Fra), Josip Šimunić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Eintracht, Njem), Domagoj Vida (Dinamo), Manuel Pamić (Sparta, Češ)

Vezni red: Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev, Ukr), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva, Rus), Luka Modrić (Tottenham, Eng), Ivan Rakitić (Sevilla, Špa), Ivan Perišić (Borussia Dortmund, Njem), Mato Jajalo (Köln, Njem), Ivo Iličević (HSV, Njem), Danijel Pranjić (Bayern, Njem)

Napad: Mario Mandžukić (Wolfsburg, Njem), Eduardo da Silva (Šahtar, Ukr), Nikica Jelavić (Glasgow Rangers, Ško), Nikola Kalinić (Dnipro, Ukr), Ivica Olić (Bayern, Njem).