STOŽER JE JEDNOGLASAN

Bilić: Nismo zadovoljni rezultatom protiv Grčke

08.09.2010 u 11:19

Bionic
Reading

Dan nakon remija s Grčkom, izbornik Slaven Bilić i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije još su jednom ponovili kako nisu zadovoljni konačnim rezultatom protiv Grčke, ustvrdivši da je prvo poluvrijeme bilo loše, a drugo puno bolje

Nakon ne baš prospavane noći i 0:0 u Maksimiru protiv Grčke u kvalifikacijama za Euro 2012, cijeli stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije, predvođen izbornikom Slavenom Bilićem, gostovao je u središnjici T-HT-a u Zagrebu, gdje su još jednom analizirali utakmicu protiv Grčke.

Ono što su govorili vrući nakon utakmice, ponovili su i jutro poslije, a sve se može svesti u jednu rečenicu – nismo zadovoljni rezultatom.

'Nismo zadovoljni rezultatom, a posebno ne igrom u prvom poluvremenu. Imali smo i blackout, postotak držanja lopte nije tada bio na nivou. U drugom poluvremenu smo igrali bolje, čak i riskantno. No nema razloga za paniku, imamo ekipu koja će napraviti dobar rezultat do kraja kvalifikacija', kazao je Aljoša Asanović, a na njegove riječi nadovezao se i Nikola Jurčević.

'U prvom poluvremenu smo igrali bez agresivnosti i kompaktnosti. Nismo bili nimalo zadovoljni tom igrom. Falio nam je zadnji pas, a također smo loše izvodili prekide. Drugo je poluvrijeme bilo bolje. Grci su umrtvili igru, a mi smo ispali iz našeg ritma', smatra Jurčević.

S Asanovićevim i Jurčevićevim zapažanjima složio se i treći član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije Robert Prosinečki.

'Igra kakvu smo pružili u drugom poluvremenu daje nam razlog za optimizam, ova ekipa može puno više. Sad nas očekuje Izrael protiv kojeg igramo povijesnu utakmicu, no želim ponoviti da imamo dobru reprezentaciju i optimistični smo, jer imamo budućnost', kazao je 'veliki žuti'.

Na kraju je svoju analizu ogleda protiv Grčke iznio i sam izbornik Bilić koji je kazao kako je stožer znao da Grci bez obzira na promjenu izbornika neće promijeniti stil igre kakav su gajili dok ih je vodio Rehhagel.

'Santos nije odstupio od načina igre kakvog je uveo Rehhagel, to znači da umrtve igru i protivnika i onda igraju na kontre i nešto pokušaju ušićariti iz toga.'

Na pitanje kako komentira oštre kritike koje su došle iz svečane lože maksimirskog stadiona, Bilić je rekao da ih nije čuo, pa ih ne može ni komentirati, ali...

'Shvaćam ljude što su prazni, jer su očekivali da ćemo pregaziti Grčku. Naš je cilj bio nametnuti se i ne uči u ritam Grka. U drugom poluvremenu smo sve pokušali, a naši načini da probijemo njihov bunker su zakazali.'

Kakav je dojam nakon dviju odigranih kvalifikacijskih utakmica?

'Htjeli smo šest bodova i zbog toga nismo zadovoljni. Kad pojedinačno gledamo utakmice, onda je s Latvijom bilo super, a protiv Grčke smo izgubili dva boda. I sad kad pogledamo našu skupinu, dolazimo do podatka da je to vrlo izjednačujuća skupina, kako smo i govorili na početku', završio je Slaven Bilić.

Nakon odrađene analize utakmice sa Grčkom predstavljen je novi sposrtki paket MAXtv-a koji omogućuje ekskluzivno praćenje najatraktivnijih sadržaja poput španjolske, francuske, talijanske i engleske nogometne lige te prijenose kvalifikacijskih utakmica za nadolazeće Europsko i Svjetsko nogometno prvenstvo.