IZBORNIK O BUDUĆNOSTI

Bilić: Nakon razgovora s HNS-om vidjet ćemo što dalje

14.10.2009 u 20:15

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nakon pobjede protiv Kazahstana nije dao jasan odgovor na upit hoće li ostati na kormilu reprezentacije tvrdeći kako će o tome razgovarati s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza

Pirova pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije u Kazahstanu označila je kraj nade da će naši igrači vidjeti Svjetsko prvenstvo. Naime, zbog pobjede Ukrajine u Andori, hrvatski nogometaši će Svjetsko prvenstvo gledati preko TV-a. Odmah nakon utakmice Bilić je dao intervju za HTV u kojem je ukratko analizirao kvalifikacijski ciklus, ali je i dalje ostao zakopčan u vezi svoje budućnosti na klupi hrvatske reprezentacije.

'Kad gledamo kvalifikacije, jedino nas je Engleska u dvije utakmice nadigrala. Mi smo bili bolji od Ukrajine, no jednostavno nama je u ovom ciklusu falila sreća. Pa, eto, i ovdje protiv Kazahstana, stvarali smo prilike, ali jednostavno nismo imali sreće. Također valja spomenuti da smo imali probleme s ozljedama igrača', kazao je Bilić te nije htio govoriti o svojoj budućnosti.

'Meni je završetkom ovih kvalifikacija istekao ugovor. Sada moram razgovarati sa svojim suradnicima, igračima, čelnicima HNS-a, a moram čuti i što misle navijači. Nakon tih razgovora vidjet ćemo što dalje. Kao i svaki put do sada, sve ćemo odlučiti u Kući nogometa. Reprezentacija nije moja, ne odlučujem samo ja', kazao je Bilić.

Pred mikrofonom HTV-a našao se i DarioSrna koji je kazao kako izbornik Slaven Bilić ima podršku igrača za ostanak na kormilu reprezentacije:

'Koliko je gluposti posljednjih dana napisano o nama i zbog toga mi je drago da smo pokazali da smo jaki. Nažalost, nismo izborili plasman na SP. No nismo zaslužili takvo medijsko linčovanje i blaćenje koje smo doživjeli posljednjih pet dana. Ova reprezentacija ima budućnost i imamo najboljeg izbornika te želimo da on ostane na čelu reprezentacije.'

I Niko Kranjčar je uvjeren da je ova reprezentacija spremna za velike rezultate.

'Nismo znali rezultat iz Andore i kad god bi pogledao prema našoj klupi mislio sam da je tamo neriješeno. No, to i nije važno, jer smo danas htjeli pobijediti. Tijekom ovih kvalifikacija bilo previše pehova i ozljeda, i to je glavni razlog što nismo izborili plasman na SP. Što se tiče ove hajke kojoj smo bili izloženi proteklih dana, ona nas mora učiniti jačima i uvjeren sam da je ova reprezentacija spremna za velike stvari. Uvijek nam je bila čast igrati za Hrvatsku, uvijek smo davali maksimum i tako će biti i dalje', napomenuo je Kranjčar.