IZBORNIK O SVEMU

Bilić: Nakon ispadanja nisam znao bih li se umio ili ubio

04.11.2009 u 08:38

Bionic
Reading

Bez obzira na to što se hrvatska nogometna reprezentacija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, izbornik Slaven Bilić ostao je u sedlu, no priznaje da nakon saznanja da Hrvatska neće vidjeti Južnu Afriku nije znao bi li se 'umio ili ubio'

Spustila se prašina oko neodlaska 'kockastih' na Svjetsko prvenstvo. Slaven Bilić je, usprkos svemu, ostao izbornik, iako je ranije znao govoriti da je četiri godine na mjestu izbornika i više nego dovoljno. U razgovoru za Jutarnji list Bilić je objasnio što se sve događalo u posljednjim tjednima kvalifikacijskog ciklusa.

'Mnoge stvari se moraju poklopiti da ostaneš šest ili više godina izbornik', započeo je Bilić razgovor u Jutarnjem listu te se osvrnuo na kritike medija koji su ga smjenjivali te o razlozima ostanka.

'Može nam se sviđati nečije mišljenje ili ne, ali i na sječu glava bili smo spremni. Prihvaćamo nogometnu kritiku, ali poduprtu argumentima. Mi smo željeli ostati jer smo shvatili da smo ispali zbog banalnh razloga. I nije to bila odluka, već želja, nada da će nam pružiti još jednu priliku. Morali smo dobiti podršku igrača, javnosti te čelnika HNS-a', tvrdi izbornik.

Ipak, najteže je Biliću bilo u trenutku kad je Engleska prosula bodove u Dnjepropetrovsku i kad je izgubljena i posljednja nada da će se Hrvatska kvalificirati na Svjetsko prvenstvo:

'Većina ljudi je pobjedu Engleske uzimala kao realnu i normalnu stvar. Ja sam mislio drukčije, nisam želio lagati sebi i drugima, znao sam da Engleska može i izgubiti. Jutro nakon te utakmice nisam znao bih li se umio ili ubio.'

Bilić je dodao da je dobio ponude nekih medijskih kuća da za njih komentira Svjetsko prvenstvo, no zasad se još nije odlučio hoće li prihvatiti neku od ponuda. Također je naglasio da je Olić iskazao spremnost da se i dalje odazove u reprezentaciju sve dok ga zdravlje bude služilo, a otkrio je da je na SP planirao odvesti i Niku Kovača kao skauta, pa razmišlja o tome da ga u toj funkciji koristi u narednim kvalifikacijama.