POČAST 'STAROJ ŽRTVI'

Bilić na rođendan sprema novi okršaj s McLarenom

11.09.2015 u 15:43

Bionic
Reading

Slaven Bilić je s Hrvatskom pobijedio Englesku na Wembleyju i izbacio je s Europskog prvenstva 2008. godine što je tadašnjeg engleskog izbornika Stevea McClarena stajalo posla, a osam godina poslije naći će se ponovno na suprotnim stranama kao trener West Hama i Newcastlea.

Bit će to dvoboj 5. kola Premier lige u kojem će West Ham, nakon senzacionalnih gostujućih pobjeda nad Arsenalom i Liverpoolom te dva domaća poraza od Bournemoutha i Leicestera, tražiti prve bodove na Boleyn Groundu. Naravno, novi sraz Bilića i McClarena bio je sjajna podloga britanskim novinarima za pitanje bivšem hrvatskom izborniku o studenom 2007. i ponovnom okršaju s čovjekom kojeg je unesrećio te večeri na Wembleyju.

'Ta utakmica nije bila između Stevea McClarena i Slavena Bilića, nego između Engleske i Hrvatske, kao što će i u ponedjeljak igrati West Ham protiv Newcastlea. Suosjećao sam tada sa Steveom, jer sam znao kako mu je. Na sjajan način se vratio kao trener Twentea u Nizozemskoj,' rekao je Bilić na konferenciji za medije u Londonu i dodao:

'Bio je dovoljno hrabar i dovoljno kvalitetan da ode iz Engleske, dokaže se u drugim ligama i ponovno se vrati u Premier ligu. Drago mi je zbog njega.'

Za razliku od West Hama, Newcastle je loše ušao u sezonu i osvojio svega dva boda iz četiri utakmice. No, Bilić je i u tome pronašao razumijevanja za svog kolegu.

'Bili su lošiji samo od Swanseaja. U svim ostalim dvobojima bili su vrlo dobri i opasni u kontranapadima,' zaključio je trener West Hama koji je u petak proslavio 47. rođendan.

Prvi londonski ogled Bilića i McLarena Hrvati neće zaboraviti