ZALEĐENI ISTANBUL

Bilić na putu za Englesku progovorio o ponudi ManCityja

18.02.2015 u 12:24

Bionic
Reading

'Crno-bijeli' dio Istanbula u posebnom je raspoloženju. Bešiktaš, koji vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, vodeća je momčad turske lige nakon 20 odigranih kola u nacionalnom prvenstvu. A u četvrtak na slavnom Anfieldu, u sklopu Europske lige, čeka ga i europski velikan – Liverpool

U snijegu zametenom Istanbulu, što je uistinu rijetkost, igrači i stručni stožer Bešiktaša čekali su da se sredi pista kako bi avion mogao poletjeti prema Liverpoolu. No među 'crno-bijelima' nije bilo neke nervoze - Slaven Bilić i njegov pomoćnik Nikola Jurčević bili su sjajno raspoloženi (u stožeru je i Miljenko Rak te se brine o tjelesnoj pripremi igrača). A kako i ne bi, kada njihovoj momčadi sjajno ide.

'Apetiti Bešiktaša uvijek su isti jer je riječ o velikom klubu koji svake godine mašta o tituli prvaka. Međutim ono što svima daje nadu jest to što smo financijski puno slabiji od dva kluba koja žele ovu titulu (Fenerbahče je drugi s 46, a Galatasaraj treći s 45 bodova, op.a.), što smo beskućnici odnosno seljakamo se cijele sezone na nekoliko stadiona, a nakon 20 kola smo i dalje vodeća momčad lige. Znači, to više nije slučajnost. Znate, kada recimo Hoffenheim povede u Njemačkoj, onda svi nakon četiri ili pet kola čekaju njegov pad', rekao je u uvodu razgovora za tportal.hr 46-godišnji hrvatski trener Slaven Bilić, objasnivši usput i zašto je grlio kamermana na nedavno odigranoj utakmici protiv Bursaspora.

S kakvim nadanjima idete u goste velikom Liverpoolu?

'Prije svega, idemo odigrati dobru utakmicu. Liverpool je veliki svjetski klub i definitivno favorit, dobar je, diže se i u pobjedničkoj je seriji. U zadnjih 15 utakmica izgubio je samo jednu. Međutim mi smo ove sezone igrali protiv velikih engleskih klubova - Arsenala (u kvalifikacijama za LP, u Istanbulu je bilo 0:0, a u Londonu 1:0 za Arsenal, op.a.) i Tottenhama (remi 1:1 u Londonu i pobjeda Bešiktaša 1:0 u Turskoj, op.a.) - te pokazali da znamo i možemo igrati s Englezima. Imamo kvalitetu, a onda više nije riječ samo o nadanju, već i mogućim očekivanjima.'

Na vašu žalost, imate i nekih problema u sastavu?

'Da, u toj utakmici s Bursasporom ostali smo bez kapetana i golmana Tolge Znegina. A dodatni problem je to što se ozlijedio Demba Ba. Moramo pričekati do četvrtka jer to je takva ozljeda koja može, ali i koja ne mora proći. Da smo igrali u utorak, sigurno ne bi nastupio. Vidjet ćemo - nećemo forsirati jer imamo i uzvratnu utakmicu, a imamo i prvenstvenih obveza.'

Kad ste već u Engleskoj, možda vas dočeka i ponuda Manchester Cityja. Navodno bi vas rado vidjeli na klupi umjesto Pellegrinija?

'Ma ne da će me dočekati, već su mi je i poslali. Rekli su da će prodati Nasrija, Kompanyja i Yaye Tourea samo da mene dovedu... Ha, ha... Naravno, nema nikakvih ponuda, a moje su ambicije vezane uz Bešiktaš', duhovit te ujedno iskren bio je Bilić.

Kao pravom Splićaninu i hajdukovcu, pitanja o događajima na Poljudu Biliću nisu strana, no hoće li na klupu 'bilih' sjesti Edoardo Reja ili pak ostati Hari Vukas, nije želio komentirati, samo im je svima skupa poželio puno sreće i rezultatskih uspjeha.