MIŠLJENJE S TRIBINE

Bilić je naš favorit jer je moralna vertikala

Bionic
Reading

Nakon 19 sati vožnje, preko Slovenije, Austrije i Njemačke, grupa hrvatskih navijača stigla je u Bruxelles gdje će večeras (20.45) u prijateljskoj utakmici bodriti Bilićeve igrače protiv Belgije

Nakon prijeđenih 1.290 kilometara te 19 sati u busu, grupa hrvatskih navijača stigla je u glavni grad Europske unije. I to u velikom stilu, s domaćim specijalitetima, rakijom, špekom i kobasicama, u kakvim se hrvatski navijači vole pogostiti.

'Zato smo mi protiv ulaska u Europu', glasno i s dosta ozbiljnosti rekla je ekipa iz Slavonije.

Naravno, u tom periodu u busu se svašta kaže, svašta čuje. Repertoar pjesama pokriva od navijačkih do tamburica, klapskih i neizostavnog Thompsona. Jedno je ipak bilo zabranjeno.

'Nema cajki', naglasio je Zvonko Jelčić, predsjednik kluba navijača Uvijek vjerni.

Jelčić se, naravno, dotaknuo i nogometa. Kaže, zna da negdje nešto dobiješ, a nešto izgubiš, pa na neuspjeh u prošlim kvalifikacijama ne gleda tako crno.

'Negdje sam pročitao, a s time se u potpunosti slažem, da bi se mnogi navijači, da smo se plasirali na SP, još više uvalili u kredite i probleme. Tko zna, možda bi se neki i s bolestima vratili iz Južne Afrike i zato treba s vedrije strane gledati na sve u životu. Naravno, nesretan sam što nismo dolje, ali to ne znači da i dalje ne treba bodriti reprezentaciju', uvjeren je Jelčić koji svakako dobro zna što govori jer u tijelu ima geler, ali je zahvalan što i dalje može navijati za repku.

Dio medija, posebno onih bliskih Igoru Štimcu, bio je za smjenu Bilića.

'Ja se apsolutno slažem da imamo mlade trenere koji bi sigurno dobro vodili reprezentaciju, a među njima je definitivno i Igor Štimac. U tu bih kategoriju uvrstio i Zvonimira Bobana, ali znam da bi on počistio barem 80 posto ljudi iz našeg nogometa, pa im on ne odgovara. No, Slaven Bilić je, po mom mišljenju, dovoljno stručan, a po svemu i moralna vertikala, nesklon aferama. Vjerujem da će posljednji neuspjeh sada pretvoriti u svoju pobjedu', zaključio je Jelčić.

U tako optimističnom ozračju stigli smo u Bruxelles, gdje je samo trebalo nazdraviti novoj pobjedničkoj seriji Slavena Bilića.