ČEKAJU SE ULAZNICE

Bilić: I kao u Solunu, trebat će nam Šuker!

02.10.2011 u 20:47

Bionic
Reading

U zagrebačkom hotelu Sheraton u nedjelju se okupio veći dio naših reprezentativaca uoči završnih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na EP protiv Grčke (Atena, 7. listopada) i Latvije (Rijeka, 11. listopada).

Odmah nakon okupljanja, u autobus za Čatež sjeli su vratari Pletikosa i Kelava, te Vida, Schildenfeld, Jelavić, Kalinić, Badelj, Vrsaljko, Dujmović, Jajalo, Perišić, Strinić i Šimunić, a u kasnim večernjim satima u Sloveniji su im se pridružili Srna i Subašić.

U ponedjeljak do ručka očekuje se dolazak Mandžukića (dobio je posebno dopuštenje izbornika da dođe dan kasnije), Modrića, Ćorluke, Kranjčara, Vukojevića, Eduarda i Rakitića, a naša će se nacionalna vrsta kompletirati navečer dolaskom Lovrena i Klasnića.

'S Badeljom će sve biti nu redu, očekujem da će najkasnije u utorak biti spreman za maksimalni angažman na treningu', rekao je u uvodu izbornik Slaven Bilić i potom naglasio:

'Svjesni smo važnosti utakmice, znamo što nas čeka i siguran sam da imamo pameti, znanja, mudrosti i kvalitete da se iz Grčke vratimo veseli. Iako je naš cilj pobjeda i osvajanje prvog mjesta u skupini, podsjećam da nikako ne možemo biti treći u skupini, dakle i u slučaju negativnog rezultata, opet su pred nama dodatne kvalifikacije. Ali, ponavljam, o tome uopće ne razmišljamo'.

Sličnu ste utakmicu imali kao igrač u Solunu prije 14 godina, kakva su sjećanja?

'Imperativ nam je tada bila pobjeda i znam da smo otputovali u Solun u lošem ozračju. I utakmica je bila loša, teška za gledanje, srećom imali smo Šukera koji je zabio za 1:0! I nama će u Ateni trebati 'Šuker', kaže Bilić, koji je na toj utakmici bio najbolji igrač i dodavač Šukeru za gol.

Kakvu Grčku očekujete? Mogu li oni igrati ofenzivno?

'Mogu pokušati! Uglavnom, bit ćemo spremni na sve, neće nas iznenaditi. U Latviji su krenuli ofenzivnije nego inače, pa su gubili 0:1 i u drugom su se dijelu vratili svom klasičnom načinu igre i izjednačili su. Bit će pakleno ozračje na stadionu Karaiskaki, ali naši igrači stalno igraju pred punim stadionima i ne bojimo se atmosfere', govorio je Blić i naglasio:

'Respektiramo Grčku, pod izbornikom Fernandom Santosom odigrali su 14 utakmica i upisali 8 pobjeda i šest remija, još ne znaju za poraz! Ali, mi smo puni optimizma, znamo koliko vrijedimo i vratit ćemo se doma s osmijehom na licu', uvjeren je izbornik.

Prema propisima Fife i Uefe, Grčki savez trebao je HNS-u osigurati 1600 ulaznica za utakmicu Grčka - Hrvatska, što je pet posto kapaciteta stadiona 'Karaiskaki' u Pireju (ukupno prima 32.000 gledatelja).

No, u Rusanovu je, zasad, stiglo samo 300 ulaznica i glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, kaže:

'Grci su se oglušili o propise i mi smo preko Uefe tražili da nam se osigura još 500 ulaznica, dakle da ukupno bude 800 ulaznica za naše navijače. U ponedjeljak ćemo dobiti odgovor iz Grčke, nadam se da će nam ustupiti barem još 300 ulaznica', kaže Srebrić.