INCIDENTI U FINALU

Bijesni Tomas nokautirao navijača, Mamić 'rigao vatru'

12.02.2013 u 14:57

Bionic
Reading

Finalna utakmica Kupa Krešimira Ćosića izazvala je burne reakcije iz tabora Cedevite, a viđeno je i nekoliko incidenata

Dramatičan finalni dvoboj završio je košem u zadnjoj sekundi veterana Sandra Nicevića za konačnih 77:76 Cibone, a takva infarktna završnica očekivano je podigla tenzije odmah nakon utakmice. Marko Tomas - najskuplje pojačanje Cedevite - nije izdržao i šakom je krenuo na jednog navijača u prvom redu tribina koji mu je dobacivao. Po riječima svjedoka, udario ga je nekoliko puta šakom u lice, a navodno je i legendarna navijačica Elza od naguravanja i strke pala na pod te udarila glavom u rub sjedalice. Incident je trajao 10-ak sekundi, a sve su 'utišali' ljudi iz osiguranja i smireni suigrači.

Cjelokupna pak ekipa Cedevite povukla se s dodjela nagrada i prije nego što je protokol nalagao, iz protesta zbog sudačkih odluka na njihovu štetu.

O INCIDENTU
Marko Tomas - najskuplje pojačanje Cedevite - nije izdržao i šakom je krenuo na jednog navijača u prvom redu tribina koji mu je dobacivao. Po riječima svjedoka udario ga je nekoliko puta šakom u lice

'Nikad u životu nisam vidio ovakvo nešto. U košarci sam 26 godina ali očito moram naučiti što su koraci, što je faul u napadu. Ovo nije bilo loše, nego kriminalno suđenje', izjavio je sportski direktor Matej Mamić koji se na press konferenciji pojavio umjesto bijesnog Ace Petrovića

'Večeras nije bilo ljudskosti, fair playa. Cijela atmosfera bila je linčovanje. Finalna utakmica bila je linčovanje. Poduzet ćemo neke korake, ali bojim se da će to ostati mrtvo slovo na papiru i bojim se da naš protest neće doprijeti do onih do kojih mora doprijeti. Ja zamjeram onim ljudima koji su morali osigurati da mi imamo korektnu utakmicu', dodao je ljutiti Mamić koji je rigao vatru kao rijetko kad.

U Ciboni pak slave, a trener Danijel Lutz nakon svog prvog trofeja u karijeri osvrnuo se i na 18-godišnjeg Darija Šarića te njegovih četiri promašenih slobodnih bacanja zaredom u samoj završnici, zbog kojih je umalo postao tragičar susreta.

'Šarić je ušao u jedan negativ što se tiče slobodnih bacanja. Javlja se jedan problem samopouzdanja kad stane na liniju. Šteta je da si time pokvari ovakvu izvedbu. Bilo ga je praktički svuda', pohvalio je ipak Lutz svojeg igrača od kojeg se puno očekuje u budućnosti, no pred njim je još puno rada i truda ako želi postati vrhunski profesionalni košarkaš.