razočaranje u zemlji

Bijesni Španjolci pokopali svoje, a Hrvatsku nazvali zemljom nogometnih genijalaca

16.11.2018 u 08:04

Bionic
Reading

Španjolski mediji nakon dramatičnog poraza njihove reprezentacije na Maksimiru zaključuju kako su se 'duhovi iz Rusije' vratili te hvale nogometnu genijalnost naše zemlje...

Španjolska je porazom 3:2 na Maksimiru ovog četvrtka upropastila sve dobro što je napravila u Ligi nacija i trebat će joj remi Engleske i Hrvatske na Wembleyju u nedjelju kako bi prošla na završni turnir ovog natjecanja.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Tamošnji mediji reprezentaciju su već pokopali, a nastup u Zagrebu nikako im se nije svidio. Pod kritikama su odluke Luisa Enriquea čija osvježenja u drugom poluvremenu nisu donijela ništa dobro, a igrači koje vide kao krivce za poraz su Isco, Busqets, Jordi Alba, Asensio i De Gea, dok su i svi ostali dobili iznimno niske ocjene, kako od novinara, tako i od čitatelja.

'Duhovi iz Rusije ponovo su se pojavili. Povratak je to realnosti u kojoj je Španjolska tužna i nadmudrena kojoj ostaje samo posjed lopte,' naglašava dnevnik Marca.

Kad je Hrvatska u pitanju, o njoj pišu kao o maloj zemlji koja je još jednom pokazala da je velika u nogometu.

'U Zagrebu, u zemlji nogometnih genijalaca, Španjolska se čupala u borbi za opstanak sve do posljednjeg udarca Jedvaja,' zaključuje spomenuti najugledniji španjolski sportski dnevnik.

'Nogom i pol smo ispali iz Lige nacija,' ustvrđuje El Mundo Deportivo i dodaje:

'Hrvatska je stavila Španjolsku na njezino mjesto.'

Dnevnik AS pak udara žestoko po obrani koja nije bila na visini zadatka. 'Tko nam ovo može objasniti?', stoji u naslovu ovog dnevnika, uz fotografiju Jedvaja potpuno samog koji zabija svoj prvi pogodak na utakmici.

Jedna od glavnih tema je i sukob Modrića sa suigračem iz Reala Ceballosom na travnjaku.

'Naravno da postoji žal jer svi su porazi teški, ali mislim da je ovo zaslužen poraz jer nismo dobro ušli u utakmicu i u prvom poluvremenu stvorili smo malo situacija za postizanje golova. Sada stvari stoje tako da Hrvatska može biti prva, ali i Engleska ako pobijedi u nedjelju. Vidjet ćemo što će se dogoditi ako u Londonu bude neodlučeno', kaže njihov izbornik Enrique.

Španjolcima sada preostaje čekati ishod s Wembleyja, no jasno je da Luis Enrique nije uspio trajno popraviti igru ove selekcije i ispadanje od Rusije na SP-u u ovom trenutku izgleda da definitivno nije bila slučajnost...