VELIK PROPUST CELTICA

Bijesni navijač zamalo nokautirao Mbappea; kako je to moguće?

13.09.2017 u 12:06

Bionic
Reading

Kylian Mbappe, tinejdžer u dresu moćnog PSG-a, zauvijek će pamtiti svoj prvi nastup u Ligi prvaka uz Neymara. Na gostovanju u Škotskoj kod Celtica PSG je bio bolji 5:0

Prva dva gola za PSG zabili su upravo bivši igrač Barcelone Neymar te zvučno 18-godišnje pojačanje iz Monaca Kylian Mbappe. Nakon toga je Cavaniju i društvu sve bilo samo odrađivanje posla.

No, osim po debitantskom nastupu u Ligi prvaka za PSG francuski tinejdžer Mbappe dugo će pamtiti ovu utakmicu jer je zamalo – nokautiran.

Naime, usprkos osiguranju na travnjak Celtic Parka utrčao je jedan navijač koji je zamalo šakom u glavu udario Mbappea. Spretni Francuz u prvi tren je bio potpuno zbunjen, ali je brzom reakcijom izbjegao udarac šakom u glavu. Ubrzo su zaštitari uhvatili bijesnog navijača te su ga isporučili policiji.

Jasno, Mbappe je bio u totalnom šoku i tu sliku još dugo neće moći zaboraviti. Nakon ovog propusta osiguranja svi se s pravom pitaju kako je ovako nešto moguće?

  • +12
Celtic - PSG, 1. kolo Lige prvaka 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: RUSSELL CHEYNE

No, taj incident već u prvom kolu Lige prvaka samo će dodatno natjerati ostale domaćine da osiguranje podignu na višu razinu. U cijeloj ovoj bizarnoj situaciji sreća je što navijač nije imao u ruci neki tvrdi predmet kojim je mogao teško ozlijediti mladu zvijezdu PSG-a.

Naravno, zbog ovog propusta Uefa će sigurno kazniti Celtic, a nakon utakmice ludog navijača osudio je i trener Celtica Brendan Rodgers.

'Zvižduci navijača sve govore. Ovo je bila velika sramota! Na niti jednom stadionu navijačima nije mjesto na travnjaku i kao klub ćemo se pozabaviti s ovim huliganom', kazao je vidno ljutiti Rodgers kojem je ionako večer pokvarilo čak pet komada u mreži. Početak Lige prvaka iz pakla.

Trener PSG-a Unai Emery na komentar o incidentu samo je kratko rekao:

'Kylian je jako mlad igrač, ali s velikim iskustvom. Večeri poput ove dati će mu još više iskustva.'