DUGO PUTOVANJE

Biciklima na Igre u Londonu

18.05.2012 u 15:23

Bionic
Reading

Trideset članova biciklističkog kluba Pedalinac priprema se za 2900 km dugačak put biciklima na Olimpijske igre London 2012.

Ideja o putovanju na OI London rodila se nakon uspješnog i nesvakidašnjeg putovanja biciklima na OI Peking 2008. na koje su se odvažili zaljubljenici u biciklizam ali i u sport općenito, Mladen Gaćeša i Marko Mitić. Put je tada bio dugačak 12 tisuća kilometara kroz šest zemalja, Rumunjsku, Srbiju, Rusiju, Ukrajinu, Mongoliju i Kinu.

Za putovanje Europom biciklisti planiraju putovati rutom koja će ih provesti kroz što veći broj država, točnije, kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Francusku, Luksemburg, Belgiju te Englesku.

Na put će krenuti iz Zagreba prema Mađarskoj, te će kod Budimpešte nastaviti na EUROVELO 6, biciklističkom koridoru koji povezuje Atlantski ocean i Crno more, prateći Dunav preko Bratislave i Beča sve do Donaueschingena, zatim do Basela.

Od tamo će krenuti na sjever uz rijeku Rajnu do Strasburga i dalje preko Luksemburga, do Sjevernog mora u Belgiji (Ostende). Prijeći će kanal prema Doveru te nastaviti do Londona u koji će stići uoči početka Igara.

Motivacija za putovanje počiva na idejama zajedništva i suživota, mira i tolerancije, zdravog duha u zdravom tijelu te ekološke svijesti koju Pedalinac aktivno potiče.
Datum polaska još nije određen.