REMI U SPLITU

Bez pobjednika u jadranskom derbiju

02.04.2011 u 19:51

Bionic
Reading

Hajduk i Rijeka odigrali su bez pobjednika u jadranskom derbiju 1:1. Cibalija je zasluženo slavila protiv Varaždina, dok je u Koprivnici Slaven Belupo lako dobio Karlovac

Hajduk – Rijeka 1:1 (1:1)
Strijelci: 1:0 Vukušić (33'-11m), 1:1 Budicin (41')

Hajduk i Rijeka odigrali su izuzetno zanimljivu utakmicu na Poljudu. Nakon velike borbe momčadi su podijelile bodove odigravši 1:1. Bijeli su od samog početka krenuli nešto agilnije od Rijeke, a posebno je bio za igru raspoložen Jozinović koji je često probijao svoju stranu. Već u 20. minuti Hajduk je mogao povesti, ali je Vukušić loše reagirao pa je najbolji strijelac lige s pet metara promašio. Svoju premoć splitski je sastav okrunio u 33. minuti kada je Fausto Budicin napravio prekršaj u kaznenom prostoru, a siguran iz jedanaesterca bio je Vukušić.

Taj pogodak Hajduka nije nimalo demoralizirao goste iz Rijeke. Dapače, samo pet minuta kasnije Švrljuga je dobro pucao, ali malo preko gola. I onda u 41. minuti tragičar Budicin postaje heroj za Rijeku. Naime, nakon kornera koji je izveo Štrok, Budicin je zatresao mrežu za 1:1.

U drugom poluvremenu gledali smo agresivni Hajduk čiji su igrači pokušavali na sve načine postići novi pogodak i osvojiti tri boda, no ni Anas Sharbini niti Jozinović nisu mogli probiti čvrstu obranu gostiju. Pred sam kraj utakmice Rijeka je imala priliku postići još jedan gol. Pilćić je pobjegao po lijevoj strani i ušao u kazneni prostor, njegov je udarac obranio Subašić, no lopta se odbila do Stepčića koji s pet metara gađa preko gola.

Cibalia – Varaždin 2:0 (1:0)
Strijelci: 1:0 Jurić (28'), 2:0 Kresinger (61')

Cibalija je ugodno iznenadila jednom kvalitetnom igrom i agresivnošću, što je i rezultiralo pobjedom od 2:0 nad Varaždinom. Domaćini su poveli u 28. minuti preko Tomislava Jurića, da bi u 61. Kresinger potvrdio pobjedu vinkovačke momčadi. Imali su i Varaždinci nekoliko prilika, prvenstveno Davor Vugrinec, ali stari lisac ove večeri nije imao svoj dan jer je promašio ono što se ne promašuje. Imao je Vuga priliku u 54. iz blizine pogoditi, ali nije uspio. Na kraju je vinkovačka momčad sasvim zasluženo slavila i osvojila tri nova boda.

Slaven Belupo – Karlovac 4:0 (0:0)
Strijelci: 1:0 Bagarić (49'), 2:0 Milardović (73'), 3:0 Benko (83'), 4:0 Mujanović (88')

Karlovac je doživio pravi potop u Koprivnici. Slaven Belupo je lakoćom slavio s visokih 4:0. Dok je prvo poluvrijeme bilo slabo i praktički bez neke opasnije prilike, nastavak je donio pravu golijadu. Prvo je u 49. minuti Bagarić iz slobodnjaka krasno pogodio za 1:0. U 73. minuti Milardović je riješio pitanje pobjednika, da bi onda još Benko u 83. te Mujanović u 88. postigli za konačnih 4:0