POLUFINALA EUROPSKE LIGE

Bez pobjednika sudar Eintrachta i Chelsea; Arsenal preokretom do lijepe prednosti protiv Valencije

Bionic
Reading

Odigrane su prve utakmice polufinala Europske lige. U Frankfurtu je između Eintrachta i Chelsea završilo 1:1, a u Londonu je Arsenal svladao Valenciju 3:1. Uzvrati su za tjedan dana

U Londonu je povela Valencia golom Diakhabiyja u 11. minuti koji je s jednog metra glavom poslao loptu u mrežu iz gužve koja se stvorila nakon kornera, no već do odmora Arsenal je preokrenuo s dva gola Lacazettea koji su bili posljedica pogrešaka gostujuće obrane.

U 18. minuti upravo je Lacazette započeo akciju uposlivši Aubameyanga koji je izigrao čitavu obranu Valencije i vratio nečuvanom Lacazetteu koji je sa 16 metara pogodio prazan gol, a u 25. minuti vratar Neto vrlo slabo reagirao na udarac glavom Lacazettea i lopta mu je pobjegla preko gol-linije.

Konačnih 3:1 postavio je Aubameyang u 90. minuti iz neposredne blizine nakon lijepog ubacivanja Kolašinca.

  • +4
Polufinale Europske lige - 1. utakmica, Arsenal - Valencia 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

U Frankfurtu je Eintracht poveo u 23. minuti golom Jovića koji je odlično pucao glavom sa 15-ak metara nakon ubacivanja Kostića, da bi na konačnih 1:1 poravnao Pedro pred sam odlazak na odmor u 45. minuti, a asistirao mu je Loftus-Cheek.

Ante Rebić nije imao pravo nastupa za Eintracht zbog žutih kartona, dok je Mateo Kovačić igrao za Chelsea od 82. minute.

  • +2
Polufinale Europske lige - 1. utakmica, Eintracht Frankfurt - Chelsea, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

Uzvratne utakmice igrat će se za tjedan dana u Londonu, odnosno Valenciji, a pobjednici će se susresti u finalu 29. svibnja u Bakuu.