NIJE POŽELJAN

Bez meča za titulu zbog nacističke tetovaže

11.01.2012 u 15:46

Bionic
Reading

Finski borac Niko Puhakka (32) ostao je bez prilike da osvoji pojas u lakoj kategoriji u poljskoj MMA organizaciji KSW, jer ima istetovirana nacistička obilježja

Na turniru u Plocku za pojas su se trebali boriti domaći borac Artur Sowinski i Niko Puhakka, no organizatori sada traže zamjenu za finskog gladijatora kojem su otkazali nastup.

Razlog takvog poteza su prosvjedi navijača diljem svijeta kojima se nije svidjelo što Puhakka ima na prsima istetoviran nacistički slogan 'Krv i čast'. Tu frazu su koristili za vrijeme vladavine Trećeg Reicha kada su zabranjivali brakove između dviju rasa.

KSW je u svojem priopćenju naveo kako oni nisu organizacija koja će dozvoliti da se promoviraju nečija vjerska, politička ili socijalna uvjerenja i da ih samo zanimaju kvalitete borca. Ipak, nakon loše povratne informacije od Puhakke bili su prisiljeni otkazati meč.

Sowinski će protivnika saznati naknadno, a spomenimo da se Puhakka već dva puta borio u Poljskoj na turnirima KSW-a, ali tada nitko nije imao zamjerki na njegova obilježja.

Niko Puhakka