JEDINO RJEŠENJE

Bez gostujućih navijača na utakmicama u BiH

08.10.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Odbor za normalizaciju Nogometnog saveza BiH osudio je huligansko ponašanje navijača i zatražio utvrđivanje odgovornosti NK Željezničar zbog izgreda, koji su se dogodili u Sarajevu uoči neodigrane prijateljske utakmice s Hajdukom u četvrtak, te je zabranio dolazak gostujućih navijača na sve susrete u sklopu natjecanja Premijer lige i nogometnog kupa BiH

Odbor za normalizaciju, kojega je uspostavila FIFA i na čijem je čelu Ivica Osim privremeno upravlja Nogometnim savezom BiH, izrazio je žaljenje Nogometnom klubu Hajduku i Hrvatskom nogometnom savezu ističući da izgredi ne mogu narušiti prijateljske odnose nogometnih saveza dviju država.

'Osuđuje se huligansko ponašanje navijača u Sarajevu prije neodigrane prijateljske utakmice Željezničar - Hajduk i traži se od Disciplinskog povjerenstva Nogometnog saveza BiH da utvrdi disciplinsku odgovornost organizatora utakmice za incidente', navodi se u zaključcima Odbora za normalizaciju Nogometnog saveza BiH nakon sjednice održane u petak navečer u Zenici uoči susreta reprezentativnih vrsta BiH i Luxembourga.

Odbor je zatražio i informaciju MUP-a Kantona Sarajevo o izgredima zbog kojih nije odigran prijateljski susret. U sukobima navijačkih skupina Hajduka i Željezničara na tribinama i u okolnim naseljima u Sarajevu ozlijeđeno je deset osoba od kojih je jedan navijač Hajduka, koji je zadobio teže ozljede, hospitaliziran u Sarajevu.

Odbor za normalizaciju Nogometnog saveza BiH osudio je huliganstvo i na drugim stadionima u BiH te zabranio dolazak gostujućih navijača.

'Zbog učestalih incidenata (Banja Luka, Mostar, Istočno Sarajevo, Trebinje, Sarajevo), zabranjuje se organizirani odlazak gostujućih navijača na utakmice Premijer lige BiH i završnice Kupa BiH do završetka jesenske polusezone', stoji u odluci.

Na sjednici u Zenici zatražena je i provjera navoda bivšeg šefa stručnog stožera nogometnog kluba Borca iz Banja Luke Zvezdana Cvetkovića koji je ustvrdio da je uprava Borca potaknula navijače da izazovu izgrede tijekom susreta s nogometašima Željezničara.
Najavljeno je da je Odbor za normalizaciju Nogometnog saveza BiH zatražiti poduzimanje rigoroznih sankcija za izgrednike te je izrazio zabrinutost zbog nacionalističkog ponašanja navijača.