STOP NAMJEŠTANJU

Betfair će MOO-u dostavljati informacije o ilegalnom klađenju

01.02.2012 u 17:16

Bionic
Reading

Ilegalno klađenje postao je veliki problem za svjetski sport. Kako bi tomu barem donekle stali na rep britanska se online kladionica Betfair obvezala kako će Međunarodnom olimpijskom odboru slati obavijesti o nelegalnim radnjama

Britanska online kladionica Betfair potpisala je ugovor s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) prema kojem će ga obavještavati o svakom ilegalnom klađenju tijekom ovogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu.

Iz Betfaira su poručili kako će koristiti svoju tehnologiju i ekipu stručnjaka kako bi osigurali da se svaka sumnjiva aktivnost istraži i da se informacije dostave MOO-u. Krovna svjetska olimpijska udruga i Betfair su na sličan način nadzirali klađenje i tijekom Olimpijskih igara u Pekingu 2008., te Zimskih olimpijskih igara 2010. u Vancouveru, a pritom nije prijavljena nijedna ilegalna aktivnost.

'Jačanjem suradnje s tvrtkama poput Betfaira, MOO povećava napore kako bi zaštitio integritet sporta kroz stalne i efikasne sustave razmjene informacija', priopćio je MOO.