I PRVE BODOVE

Beqiraj: U Amsterdam idemo po dobar rezultat

31.10.2011 u 11:01

Bionic
Reading

Premda je zagrebački Dinamo jedini klub koji nakon polovice natjecanja po skupinama Lige prvaka nema niti jedan bod niti je zabio gol, napadač 'modrih' Fatos Beqiraj još uvijek vjeruje u 'čudo'

'Pokazali smo u svim utakmicama Lige prvaka da dajemo sve od sebe, a protiv Ajaxa ćemo pokazati puno bolju igru nego u Zagrebu. Neće biti lako, trebamo se pripremiti i odmoriti i u Amsterdam putujemo po prve bodove', najavio je Beqiraj.

Hrvatski prvak nakon tri odigrana kola ima nula bodova i razliku pogodaka 0:5. U prvom susretu igranom u Zagrebu protiv Ajaxa izgubio je 0:2, a u srijedu ga očekuje ogled na amsterdamskoj Areni.

'Ajax će se pokušavati čuvati, oni su stvarno dobra momčad i naši napadači puno se troše. Nebitno je hoćemo li mi napadači zabiti, odlično je ako i iz nekog prekida zabijemo gol. Krstanović je dobro pojačanje i dobro je igrati pored njega jer je visok i može puno pomoći kada igra napadački dvojac'.

Beqiraj je kratko pokomentirao i igru nizozemskog velikana.

'Ajax voli igrati pas igru, to su i pokazali u Zagrebu. Mi se isto ne volimo braniti i igrati obrambenu igru, a ovisi o treneru koju ćemo formaciju igrati u srijedu. U jedno sam siguran, ekipa koja će tamo igrati ostvarit će dobar rezultat', kazao je crnogorski reprezentativac, te dodao:

'U kvalifikacijama Lige prvaka su svi napadači davali golove, no Liga prvaka je sada veći nivo i teško je postići pogodak. One šanse koje uspijemo dobiti trebamo dobro iskorisititi'.

Osim utakmica Lige prvaka, Prve HNL i hrvatskog Kupa, Beqiraja u studenom očekuju i dodatne kvalifikacije za EP 2012. i ogled Crne Gore i Češke.

'U 11. mjesecu ima mnogo utakmica, no sada sam koncentriran jedino na utakmicu s Ajaxom. Nakon toga igramo sa Zagrebom i zatim slijede obveze u reprezentaciji. Dobili smo protivnika kojeg sam htio i mislim da imamo realne šanse da prođemo', zaključio je napadač 'modrih'.

Dinamo u Amsterdam putuje ohrabren ligaškom pojedom protiv Istre te činjenicom da nakon Hajdukova kiksa protiv Intera ponovo ima sedam bodova viška.

'Bilo nam je bitno dobiti utakmicu u Puli kako bi u odličnom raspoloženju čekali utakmicu Lige prvaka u Amsterdamu. Nije nam bilo lako, Istra je čvrsta momčad, ali kontrolirali smo utakmicu i zasluženo došli do pobjede', kazao je Domagoj Vida, dok je Milan Badelj dodao: 'Sada se u dobrom raspoloženju okrećemo utakmici Lige prvaka protiv Ajaxa u Amsterdamu'.