SREĆA NA STRANI 'BLUESA'

Benfica dominirala, ali Chelsea ide kući pjevajući

27.03.2012 u 22:39

Bionic
Reading

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Chelsea je na gostovanju u Lisabonu svladao Benficu 1:0 golom Kaloua. Mada su domaćini gledajući cijelu utakmicu bili bolji, gosti iz Londona su na kraju ipak uspjeli dograbiti pobjedu

Igrači Chelseaja uspjeli su napraviti veliki posao u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Naime, igrači trenera Di Mattea pobijedili su na gostovanju u Lisabonu domaću Benficu 1:0 i tako si odškrinuli vrata polufinala.

Dok je prvo poluvrijeme bilo slabo i nezanimljivo te zapravo jedna uspavanka, u nastavku je igra bila daleko atraktivnija. Domaćini su bili puno aktivniji i pritiskali su od samog početka. Već u 47. minuti Oscar Cardozo je mogao dovesti lisabonski sastav u vodstvo, no njegov udarac s gol crte je zaustavio Luiz, da bi u 67. golman Chelseaja Petr Čech odlično reagirao i spasio svoju mrežu nakon novog udarca Cardoza

I kako to obično biva, kada ne postigneš gol, obično ga dobiješ. Kazna za promašaje Benficu je stigla u 75. minuti kada je Torres fantastično probio stranu i ubacio u kazneni prostor gdje je Kalou lako prevario domaćeg golmana i donio ogromnu prednost londonskoj momčadi pred uzvrat koji će se igrati 4. travnja na Stamford Bridgeu.

Domaćini mogu biti itekako nezadovoljni konačnim rezultatom jer su prema prikazanoj igri zaslužili pobjedu, a k tome im nije dosuđen niti jedanaesterac nakon što je Terry igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru.

Liga prvaka, Završnica
Benfica 0 1 Chelsea
Strijelci
0:1 S. Kalou (75')
Sastavi
Artur
Luis�o
Jardel
D. Conceicao Emerson
M. Pereira
J. Garcia (82' Nolito)
B. Varela (69' Rodrigo)
N. Gaitán
B. Cesar
Ó. Cardozo
P. Aimar (69' Z. Bruno Cesar)
P. Cech
J. Terry
D. Luiz
A. Cole
P. Ferreira (80' J. Bosingwa)
J. Mikel
R. Meireles (68' F. Lampard)
Ramires
J. Mata
F. Torres
S. Kalou (82' D. Sturridge)
Žuti kartoni
B. Varela 26'
Luis�o 67'
J. Garcia 75'
R. Meireles 18'