ZABIO DOK SE NAMJEŠTALI

Bedaci u Atleticu - Messi im dva puta prodao isti štos

28.02.2012 u 07:30

Bionic
Reading

Argentinac Lionel Messi, po mnogima najbolji nogometaš današnjice, osim igrom, ističe se i lukavstvom, ali i potrebnom sportskom drskošću

Naime, 2008. godine Lionel Messi sudjelovao je u gaženju madridskog Atletica te se među strijelce u pobjedi od 6:1 upisao golom za koji su mnogi rekli da ne spada u fair-play.

Dok je Xavi namještao loptu da izvede slobodnjak, a protivnički golman raspoređivao svoje suigrače u živom zidu, Messi je, čim se sudac odmaknuo te dopustio izvođenje udarca, uputio loptu i iznenadio suparničkog vratara. Zanimljivo, igrači iz Madrida tada nisu reagirali jer očito je i njima bilo jasno da je greška isključivo njihova.

Identičnu situaciju Messi je ponovio u nedjelju navečer, ovog puta na gostovanju u Madridu, ali i u kudikamo težoj situaciji za Guardiolinu momčad. Do 80. minute bilo je 1:1, a kako je Real par sati ranije osigurao pobjedu i nova tri boda, još jedan kiks Barce značio bi i definitivno 'zbogom' naslovu prvaka. Međutim, Messi se sjetio lukavstva iz 2008. godine te uz pomoć Xavija zbunio gostujućeg vratara koji je opet namještao - živi zid. Argentinac je naciljao i pogodio, a sudac odbio sve prigovore i pokazao na centar.