SAM SI BIRA GRAD

Beckham kupuje nogometni klub

24.11.2009 u 11:05

Bionic
Reading

Premda još uvijek ne planira završetak profesionalne karijere, David Beckham gleda prema poduzetničkim vodama. Planira uložiti u nogometni klub i to u SAD-u

Nakon zimske posudbe u Milanu, Beckham će se vratiti u svoj LA Galaxy. Sve glasnije najavljuje da će tamo završiti karijeru, a preko oceana bi mogao ostati nakon što kopačke objesi o klin.

'Postoje ozbiljne opcije oko preuzimanja novog MLS prvoligaša. Još ne želim konkretno govoriti jer moramo ispitati puno detalja, recimo lokaciju, ali za dogledno vrijeme sve će biti puno jasnije', rekao je Reutersu Beckham.

Pozitivan sud je dao i komesar MLS-a Don Garber.

'Nismo vodili te razgovore u zadnje vrijeme, ali David ima otvorene ruke u vezi pokretanja 20. momčadi u ligi. Ta opcija neće biti aktualna prije 2011. godine, ali tada bi se posao mogao pokrenuti.'

Trenutačno MLS broji 15 klubova. Sljedeće godine trebala bi se priključiti Philadelphia, 2011. najavljen je ulazak Vancouvera i Portlanda, a 19. momčad trebao bi biti Montreal. Na Beckhamu je da pronađe idealan grad i zaokruži ligu na 20 sudionika.