25. GODIŠNJICA

Becker u društvu faca obilježio svoj prvi Wimbledon

30.06.2010 u 10:59

Bionic
Reading

Prošlo je 25 godina kada je Boris Becker s nepunih 18 godina osvojio svoj prvi Wimbledon i upisao se kao najmlađi pobjednik najpoznatijeg svjetskog teniskog turnira. Tim povodom proslavljeni Nijemac organizirao je zabavu na kojoj se skupila svjetska krema

Za tenisače je trava Wimbledona mitsko mjesto. Ako jednom osvojite naslov Wimbledona, ulazite u besmrtnost, ali ako to učinite triput i pritom postanete najmlađi pobjednik svih vremena, tada ulazite u legendu. Upravo je to uspjelo njemačkom tenisaču Borisu Beckeru koji se u Londonu s obitelji te uz poznate face iz svijeta mode i filma zabavljao u povodu 25 godina od osvajanja svog prvog Wimbledona.

S nepunih 18 godina (rođen je 22. studenoga 1967) Boris Becker je 7. srpnja 1985. osvojio svoj prvi Wimbledon pobijedivši u finalu Kevina Currena i tako postao najmlađi pobjednik turnira.

Proslavljeni njemački tenisač još je dvaput nakon toga osvojio Wimbledon, a također je u svojoj bogatoj karijeri osvajao i US Open te dvaput Australian Open. U karijeri je osvojio 49 turnira.

Iz teniskog svijeta povukao se 1999. godine.