KAISER FRANZ

Beckenbauer se boji 'glupih i istrošenih Engleza'

24.06.2010 u 10:57

Bionic
Reading

Legendarni njemački nogometaš Franz Beckenbauer tvrdi kako su Englezi glupi jer su si namjestili da igraju s Njemačkom u osmini finala. Kaiser Franz vjeruje da su engleski igrači istrošeni nakon teške sezone u Premiershipu

Engleska nije osvojila prvo mjesto u svojoj skupini C pa će tako ogled osmine finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Njemačke u nedjelju. Proslavljeni Beckenbauer bi radije da su se te dvije reprezentacije susrele u kasnijoj fazi natjecanja.

'Utakmica između Njemačke i Engleske bi se trebala igrati u polufinalu, a ne u osmini finala. Englezi su zbog svoje gluposti ispustili prvo mjesto u svojoj skupini', kazao je Beckenbauer u razgovoru za Bild.

Legendarni Nijemac smatra da su igrači 'elfa' svježiji u odnosu na igrače izbornika Fabija Capella te da je to velika prednost za Njemačku.

'Englezi izgledaju umorno. I za to postoji logično objašnjenje. Igrači iz Premiershipa su odigrali daleko više utakmica od svojih kolega u Bundesligi, zato su kad dođu na svjetsko ili europsko prvenstvo potpuno iscijeđeni. Naši su igrači u boljem fizičkom stanju. Naravno da respektiramo Engleze, ali ih se sigurno ne bojimo. Ono što ih čini opasnima su igrači kao što su Lampard, Gerrard i Terry, kojima je ovo posljednja prilika da osvoje Svjetsko prvenstvo. Utakmice između Njemačke i Engleske su uvijek bile posebne kroz povijest, pa će tako biti i ova', završio je Kaiser Franz.