ŽIVOT SUDACA

Bebek priča besmislice, Busacca dere glasnice

06.06.2010 u 19:05

Bionic
Reading

Francuski redatelji Yves Hinant i Jean Libon napravili su sportski dokumentarac 'Les Arbitres' koji opisuje život sudaca za vrijeme Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj 2008.

Nogometnim sucima nije lako. Pogotovo u današnje vrijeme sjajne tehnologije kada njihove pogreške može vidjeti cijeli svijet. Francuzi Hinant i Libon su uz blagoslov Uefe snimili dokumentarac koji prikazuje da nije lako biti djelitelj pravde u vrhunskom sportu.

Na Euru 2008. suci su kamerama praćeni u svim trenucima i izvan travnjaka, a svoj prilog je dala i Uefa koja je ustupila zvučne zapise razgovora sudaca sa samih ogleda.

Na jednoj snimci je i Hrvat Ivan Bebek u ulozi četvrtog suca na utakmici Švedske i Grčke (2:0). Na njoj se dobro vidi kako Riječanin u jednom trenutku upozorava glavnog suca Švicarca Massima Busaccu da bi mogla početi kiša. Ovaj mu na to odgovara da ušuti i da se koncentrira, jer to nije njihov problem. Inače, u video prilogu Busacca se istaknuo i neprestanim vikanjem na Karagounisa, a na kraju se poraženim grčkim igračima ispričao zbog pogrešaka, jer on nije Bog.

Busacca energično vodi utakmicu