PROZVANI PROGOVORILI

BBB: Ne podržavamo borbu koja šteti klubu

02.11.2009 u 12:35

Bionic
Reading

Uoči dvoboja s Ajaxom, koji će zbog Uefine kazne morati gledati izvan stadiona, priopćenjem su se javili i Bad Blue Boysi. Točnije, Udruga navijača Dinama. Priopćenje prenosimo u cijelosti

'Povodom medijske hajke koja se zadnjih dana vodi protiv navijača Dinama, a vezana je uz kaznu koju je naš voljeni klub dobio od Uefe, Udruga navijača Dinama želi podsjetiti na sljedeće:

Na našim web stranicama jasno smo se ogradili od dijela navijača koji su zbog neslaganja s upravom kluba direktno naštetili svim navijačima Dinama svojim neodgovornim ponašanjem u Auxerreu, Rennesu, Udinama te prekidanjem prijateljskih utakmica za vrijeme priprema.

Udruga navijača Dinama nikada neće podržati takav oblik borbe, koji direktno šteti interesima kluba za koji navijamo.

Također, žao nam je što je povod kazne događaj u Temišvaru, koji ne želimo dovoditi u paralelu s ostalim incidentima budući da su tamo direktno napadnuti hrvatski građani od strane domaćih navijača kojima su se pridružili pripadnici srpske manjine iz Rumunjske.

Sličan scenarij se ponovio i u Amsterdamu, gdje su domaći navijači cijeli dan napadali navijače Dinama, što su potvrdili i novinarski izvještaji. Osim toga, želimo napomenuti da smo iz našeg članstva isključili sve pojedince koji su sudjelovali u bilo kakvim incidentima na stadionu te su svojim neodgovornim ponašanjem naštetili klubu radi kojeg i postojimo.

U nadolazećim utakmicama Europske lige, usprkos kazni i nastojanjima Uefe da izbaci Dinamo, očekujemo tri pobjede i nadamo se europskom proljeću.'