sad im je ipak dobar

Bayernov velikan brani Niku Kovača: Morao je voditi teške bitke izvan travnjaka, nešto takvo u životu nisam vidio...

24.05.2019 u 06:30

Bionic
Reading

Niko Kovač u subotu će povesti Bayern u posljednju službenu utakmicu ove sezone. U Berlinu protiv Red Bull Leipziga igra finale njemačkog Kupa, no i dalje nije siguran - bez obzira na to što može osvojiti dvostruku krunu - hoće li ostati na klupi Bavaraca. Sada su, na samom kraju sezone, u obranu trenera otvoreno ustali i neki od glavnih igrača Bayerna

'Ova sezona vjerojatno je bila najturbulentnija otkako sam profesionalac, ali unatoč svim situacijama koje su okruživale Bayern, čini mi se da smo izašli na pravi put i naravno da dio zasluga za to pripada našem treneru Niki Kovaču', kazao je u razgovoru za njemačke medije Thomas Müller (29), legenda kluba, igrač koji je u Bayernu ponikao, a već je 11 sezona član prve momčadi.

Istina, Müller je jedan od onih koji se imaju pravo ljutiti na Kovača jer je ove sezone priliku najčešće dobivao ulazeći s klupe te je u 32 prvenstvene utakmice zabio samo šest golova uz devet asistencija. No, na kraju je Bayern s Kovačem na čelu uspio obraniti naslov prvaka, a ima priliku uzeti i Kup.

No, bivši je hrvatski izbornik cijele sezone pod žestokim udarom kritika, smjenjuju ga od prvog dana kad je preuzeo Bayern, a kako se sezona bliži kraju sve su češće glasine da je već sada - bez obzira na to hoće li osvojiti dvostruku krunu - bivši!

Svi ti napadi zasmetali su Thomasu Mülleru koji je jedan od malobrojnih igrača koji su otvoreno progovorili o tome.

'Znate, Niko Kovač je morao voditi teške bitke izvan travnjaka, tako nečemu još nisam svjedočio u životu... I ne, ne postoji nikakav problem u komunikaciji između igrača i trenera', zaključio je Müller koji bi, prema nekim informacijama, karijeru mogao nastaviti u redovima Manchester Uniteda.

>> Razočarana zvijezda Bayerna bježi od Nike Kovača; spas je pronašao na Old Traffordu

A u obranu Nike Kovača stala je još jedna legenda, neuništivi golman Bayerna Oliver Kahn koji će uskoro preuzeti jedno o čelnih mjesta u upravi bavarskog velikana.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

'Ne možemo govoriti o lošem rezultatu ako Bayern u subotu osvoji još i njemački Kup. A uza sve to treba uzeti u obzir i da je Kovač preuzeo Bayern u nezavidnoj situaciji, u vrijeme kada su se odvijale važne promjene u svlačionici', kazao je popularni Oli koji se otvoreno zalaže za Kovačev ostanak u Münchenu.

Ne podržavaju bivšeg hrvatskog izbornika samo 'njegovi', svoj su glas podigli i kolege treneri, a posebno se istaknuo Ralf Rangnick, trener Red Bull Leipziga s kojim će se Kovač u subotu u Berlinu na Olimpijskom stadionu nadmetati za njemački Kup.

'Beskrajno je nekorektno dopuštati da se tako nagađa o Kovačevoj sudbini. Govorimo o čovjeku koji bio izuzetno uspješan kao trener Eintrachta, te koji sada, već u svojoj prvoj sezoni na klupi Bayerna, ima prigodu uzeti dvostruki naslov', istaknuo je Rangnick.

Pa kad protivnici tako govore o tebi, onda valjda nešto i vrijediš. Možda to napokon shvate i svi ljutiti protivnici unutar samog Bayerna koji su mu cijele sezone podmetali...

  • +5
Bundesliga, Leipzig - Bayern Munchen Izvor: Pixsell / Autor: Jan Woitas/DPA/PIXSELL