KAKAV MAJSTOR

Bayernov stroj za golove postavio novi rekord Bundeslige te čuva trenersku poziciju Niki Kovaču

27.10.2019 u 13:00

Bionic
Reading

Bayern ove sezone definitivno živi od golova Roberta Lewandowskog koji je postavio novi rekord u Bundesligi

Sjajni Poljak u dresu Bayerna zadnjih pet godina neumoljivo trese suparničke mreže, ali nikada nije imao tako ubojit ulazak kao u ovoj šestoj sezoni, jer je u domaćem prvenstvu, Kupu i Ligi prvaka zabio u svakoj utakmici u kojoj je igrao, u 14 susreta postigao je 19 golova.

U subotu je Lewandowski odlučio utakmicu s Union Berlinom te je u 53. minuti zabio drugi pogodak za bavarski klub u pobjedi 2:1, a usput je postavio novi rekord za Bundesligu. Naime, on je postigao pogodak u svakom dosad odigranom kolu, ukupno u njih devet zabio je 13 golova.

Takav niz na otvaranju sezone nikada nitko nije imao. Dosadašnji rekord bio je u rukama Pierrea-Emericka Aubameyanga koji je u sezoni 2015/16. , dok je bio igrač dortmudske Borussije, postigao pogodak u prvih osam utakmica prvenstva.

'Nisam bio siguran je li novi rekord, jer nisam želio o tome uopće razmišljati za vrijeme utakmice. Zato sam zaboravio na to. Samo sam bio fokusiran na utakmicu i nogomet. Naravno, posebno je kada napravite nešto takvo, ali najvažnija su tri boda', rekao je Lewandowski koji na neki način svojim golovima čuva i trenersku poziciju Niki Kovaču.

  • +7
Robert Lewandowski Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Njemački mediji već polako najavljuju napad na jedan čudesan rekord. U sezoni 1971/72. legendarni Gerd Müller zabio je 40 pogodaka i do danas to nitko nije srušio, ali ako Lewandowski nastavi zabijati u ovakvom ritmu (sada je na prosjeku 1,4 gola po prvenstvenoj utakmici) tada bi do kraja prvenstva došao do brojke od 49 golova.