zato perišić odlazi...

Bayern zgotovio fantastičan transfer; igrača vrijednog 100 milijuna eura Bavarci su dobili za 'sitniš'

01.07.2020 u 14:38

Bionic
Reading

Izvori bliski minhenskom Bayernu potvrdili su kako je napokon postignut konačni dogovor između njemačkog prvaka i Manchester Cityja oko prodaje Leroya Sanea (24). Više od godinu dana trajalo je 'natezanje' oko ovog transfera, a sada kad je završen jasno je kako za našeg Ivana Perišića u Bayernu više nema mjesta

Dugo su čelnici Bayerna 'lomili' kolege iz Manchester Cityja. Više od godinu dana trajala je trakavica oko prelaska mladog njemačkog reprezentativca Leroya Sanea (24) iz Cityja u Bayern.

Prva i najveća prepreka bio je tvrdi stav Cityja koji ga nije želio pustiti za manje od 100 milijuna eura. U jednom je trenutku Saneova cijena prema Transfermarktu čak dosegla i 120 milijuna eura, no toliki novac poslovično štedljivi Bavarci nikada ne bi dali za pojačanje.

U međuvremenu se Sane ozlijedio, morao je na operaciju koljena, propustio je praktički cijelu sezonu. Oporavak je trajao više od sedam mjeseci, a Sane se treninzima vratio početkom ožujka, ali još nije odigrao cijelu utakmicu.

Zbog svega toga, ali i pandemije koronavirusa, cijena Leroya Sanea na nogometnom tržištu drastično je pala. No, ne dovoljno da bi ga Bayern platio... City je tražio najmanje 70 milijuna eura, no u Münchenu nisu željeli ni čuti. 'Građanima' je jednostavno ponestalo vremena jer Sane je sljedećeg ljeta slobodan igrač, a njegovom prodajom bi barem donekle ispoštovali UEFA Financijski fair-play zbog kojeg im prijeti izbacivanje iz Lige prvaka.

  • +11
Chelsea - Manchester City Izvor: EPA / Autor: Adrian Dennis/NMC/AFP Pool

A u Bayernu su mirno čekali, znali su da Cityju 'gori pod petama', da će u jednom trenutku pristati na sve. Kako bi izvršili dodatni pritisak, čelnici Bayerna objavili su kako su sa samim igračem već dogovorili uvjete prelaska te ponosno istaknuli kako je Sane pokazao razumijevanje te pristao na puno manju plaću nego što je na samom početku pregovora tražio. A tada nije odustajao od 20 milijuna eura na godinu! Sane je s Bayernom tada potpisao predugovor do ljeta 2025. godine za plaću od oko 10 milijuna eura na godinu, a taj bi dogovor sada trebao postati i služben.

Naime, posljednja ponuda na koju je City bio spreman pristati bila je odšteta od 50 milijuna eura. U Münchenu su odmah reagirali i platili traženi iznos jer za manje novca ne mogu dobiti takvog vrhunskog igrača kojemu su tek 24 godine i najbolje utakmice tek treba odigrati.

Fantastičnom pokeraškom partijom Bayern je tako doslovno za sitniš dobio igrača koji je u jednom trenutku vrijedio 120 milijuna eura, a u Manchesteru su očekivali da će na njemu zaraditi najmanje 100 milijuna. Na kraju su se morali zadovoljiti s pola tog iznosa.

>> Kakav preokret u slučaju Ivana Perišića i Bayerna; ako je ovo istina onda je hrvatski reprezentativac u velikim problemima

Bayern je kupovinom Leroya Sanea na duže vrijeme riješio poziciju lijevog krila, a u tom raspletu najveći je gubitnik naš Ivan Perišić kojeg će Bavarci na kraju sezone vratiti Interu i neće otkupiti njegov ugovor. Dobili su Bavarci mlađeg igrača, Sane ima 24 godine, dva naslova prvaka Engleske, FA kup, dva Liga kupa, u 135 utakmica za City zabio je 39 golova uz 45 asistencija, a bio je i juniorski prvak Njemačke sa Schalkeom, iz kojeg je u ljeto 2016. godine za 50 milijuna eura i otišao u City.