NOVI TROFEJ ZA HRVATSKOG TRENERA

Bayern u finalu Kupa slomio Leipzig i uzeo dvostruku krunu; kritičari Nike Kovača sada moraju ušutjeti

25.05.2019 u 22:02

Bionic
Reading

Bayern je u finalu Njemačkog kupa, igranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu, svladao Leipzig 3:0 i osvojio dvostruku krunu

Dvostruki strijelac za Bavarce bio je Lewandowski (29, 85), prvo je pogodio odličnim udarcem glavom sa 10-ak metara nakon ubačaja Alabe, a u završnici je realizirao protunapad nakon velike pogreške igrača Leipziga, dok je jedan gol postigao Coman (78) jakim udarcem sa 15-ak metara.

Kovaču je ovo drugi uzastopni trofej u Njemačkom kupu, prošle godine je osvojio naslov s Eintrachtom iz Frankfurta svladavši u finalu upravo Bayern sa 3:1, a treću je godinu azredom vodio svoju momčad u završnom dvoboju. Prije dvije sezone izgubio je finale s Eintrachtom od Borussije iz Dortmunda sa 1:2.

  • +5
Bundesliga, Leipzig - Bayern Munchen Izvor: Pixsell / Autor: Jan Woitas/DPA/PIXSELL

Za Bayern je ovo 19. naslov pobjednika Kupa do kojega je stigao u svom 23. finalu, dok je za RB Leipzig ovo bio prvi finalni nastup u 10-godišnjoj klupskoj povijesti.

Inače, Kovač je postao prvi trener u povijesti Njemačke koji je osvojio duplu krunu kao igrač i kao trener te prvi koji je u dvije sezone s dva različita kluba osvojio kup