Prvi polufinalisti

Bayern u dramatičnoj utakmici pobijedio PSG, ali ispao iz Lige prvaka; Porto uspio u završnici srušiti Chelsea koji kao i pariški sastav ide dalje

13.04.2021 u 23:04

Bionic
Reading

Nogometaši PSG-a i Chelsea izborili su plasman u polufinale nogometne Lige prvaka

PSG je u uzvratnom susretu četvrtfinala u Parizu izgubio od Bayerna sa 0:1, ali je prošao dalje jer je u Munchenu slavio sa 3:2.

Pobjedu Bavarcima donio je Maxim Choupo-Moting golom u 40. minuti, ali na kraju su se radovali Francuzi uzvrativši Bayernu barem malo za lanjski poraz u finalu Lige prvaka.

  • +21
PSG - Bayern Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON

PSG je s daleko manje stresa mogao proći dalje, no Brazilac Neymar je u 37. minuti pogodio gredu, u 39. minuti stativu, te promašio još dvije sjajne prilike.

Francuski prvak će u polufinalu igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg susreta Borussie Dortmund i Manchester Cityja. U prvom susretu City je na svom travnjaku slavio sa 2:1.

Plasman u polufinale izborio je i londonski Chelsea koji je u uzvratu izgubio od Porta sa 0-1. 'Bluesi' su sve obavili u prvom susretu u kojem su pobijedili sa 2:0 golovima Masona Mounta (32) i Bena Chilwella (85), a obje utakmice igrane su u Sevilli. Porto je pobjednički gol zabio u četvrtoj minuti nadoknade, a strijelac je bio Mehdi Taremi.

U uzvratnom suretu vidjeli smo skroman nogomet, a Chelsea nije upitio niti jedan udarac u okvir gola, dok je Porto tri puta pucao u okvir engleskih vratiju pri čemu je zabio jedan gol.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić nije nastupio za Engleze nakon što se ozlijedio na posljednjem treningu.

Za 'Bluese' je to prvo polufinale nakon 2014. godine, kada su u polufinalu ispali od madridskog Atletica.

Chelsea će u polufinalu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg susreta između Liverpoola i Real Madrida. 'Kraljevski klub' je u prvom susretu u Madridu pobijedio sa 3:1.