ŠOK U DORTMUNDU

Bayern ponovno moćan, asistencija Olića

12.09.2009 u 17:47

Bionic
Reading

I da za Borussiju iz Dortmunda igraju kadeti protiv najjačeg sastava Bayerna, ti dvoboji uvijek će biti klasični derbiji. Ipak, bavarski stroj se probudio i raskomadao velike rivale na njihovu travnjaku

Borussia je na Westfalenu povela golom Hummelsa u 11. minuti, no to je samo razjarilo Bayern za koji je Olić odigrao 90 minuta, a Pranjić susret odgledao s klupe. Golom Gomeza su izjednačili prije odmora i onda pregazili žute s 5:1. Nakon Schweinsteigera i Riberyja, koji je ušao s klupe, dvostruki strijelac bio je 19-godišnji Thomas Müller. Za peti gol asistirao mu je Ivica Olić.

Branitelj naslova Wolfsburg izgubio je na svom travnjaku od Bayera sa 2:3 (gubili su 0:3), dok je Hoffenheim bio uvjeljiv protiv Bochuma sa 3:0. Eintracht je slavio u Freiburgu (0:2), a Nürnberg je s 1:0 doma slavio protiv Mönchelgladbacha.

Hertha je u Mainzu vodila 0:1 do 80. minute, no ostali su bez ijednog boda. Austrijanac Ivanschitz izjednačio je s bijele točke, a Aristide Bance je donio treću pobjedu povratniku među njemačku elitu.

Na ljestvici vodi Bayer Leverkusen sa 13 bodova, na drugom mjestu je HSV sa 10bodova i utakmicom manje, treći je Eintracht s devet bodova, dok je Bayern načetvrtom mjestu s osam bodova.